Josef Toman

Josef Toman

Místo narození: Cheb
Profese: stratég, analytik, konspirační teoretik

Související celebrity

Životopis

Stratég Josef Toman, jenž v minulosti pracoval pro známé americké univerzity a v Česku vedl American Institute, se stal jedním z kandidátů na post prezidenta ČR ve volbách 2018.

Po roce 1968 Josef Toman (narozen 1949) emigroval do USA, kde si rok a půl vydělával a potom pokračoval ve vysokoškolských studiích. Později pracoval pro dvě nejznámější univerzity v jižní Kalifornii, a to California Institute of Technology a University of California Los Angeles. V Česku vedl American Institute, který se zaměřoval na výuku strategie a ekonomiky.

„Jsem rebel, který nesnáší lež, přetvářku, podlost, podlézavost, zradu, což jsou bohužel vlastnosti většiny našich politiků. V Československu mi vadili komunisté, v USA kapitalisté a v ČR prakticky všichni, co se drží u koryta a kteří pod rouškou budování demokracie vytvořili z naší republiky nový protektorát,“ napsal Josef Toman, který se označuje za konspiračního teoretika, v profilu na svém webu.

Do prezidentských voleb 2018 se stratég a analytik Josef Toman rozhodl jít jako nezávislý kandidát. Jako hlava státu by podle svého vyjádření z ČR chtěl udělat neutrální stát s pakty o vojenské pomoci a mírovými dohodami s okolními státy. „Je nutno změnit režim, vystoupit z EU a NATO,“ tvrdí.

I na ekonomické problémy má Josef Toman jasné názory, jako např.: „Musíme uzavřít tunely, které jsou stejně velké jako státní rozpočet a co nejrychleji zdvojnásobit minimální mzdu a navýšit důchody o 50 procent. Pro začátek. To nebude problém, poněvadž jenom oficiální odliv kapitálu do zahraničí je přibližně 400 miliard ročně, neboli 100 tisíc korun ročně na každého českého zaměstnance.“

V pozici prezidenta by Josef Toman, který o kandidatuře na Hrad uvažoval již před volbami 2014 a v minulosti se aktivně účastnil odporu proti umístění amerického radaru do Brd, také chtěl „skoncovat s imigrací a nedovolit náboženské a jiné praktiky, které jsou v rozporu a našim ústavním pořádkem“.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Miroslava Němcová
Miroslava Němcová
zobrazit profil Jiří Dort
Jiří Dort
zobrazit profil Petr Kulhánek
Petr Kulhánek
zobrazit profil Petr Urbánek
Petr Urbánek
zobrazit profil David Kasal
David Kasal
zobrazit profil David Cameron
David Cameron
zobrazit profil Petr Basika
Petr Basika