Jaromír Dědeček

Jaromír Dědeček

Datum narození: 18. 12. 1958
Místo narození: Liberec
Profese: politik hnutí ANO 2011, ekonom
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Ekonom Jaromír Dědeček neuspěl ve volbách 2022, v nichž byl kandidátem hnutí ANO 2011 na post senátora za obvod č. 37 - Jičín.

Studoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Pardubicích a poté Jaromír Dědeček přestoupil na pražskou Vysokou školu ekonomickou. Po vojně od roku 1982 pracoval jako obráběč kovů v JZD Sedmihorky.

Po dvou letech Jaromír Dědeček přešel na pozici ekonoma a postupně se vypracoval na vedoucího přidružené výroby. V Sedmihorkách působil do roku 1990. Poté šéfoval firmu SECO, kterou založil společně s dvanácti kolegy. V roce 1996 vstoupili do Agrostroje Jičín. A začali bojovat o budoucnost podniku.

Povedlo se. V letech 2013 až 2016 bylo 95 procent motorů nákladních vozidel a autobusů SCANIA osazeno vloženými válci z Jičína. Manažerské pozice Jaromír Dědeček opustil roku 2017 a dostal „obrovskou chuť své znalosti a schopnosti využít ve prospěch svého milovaného Královéhradecka“.

Před Sametovou revolucí se Jaromír Dědeček více neprosadil kvůli svým předkům. Jeho babičce komunisté zabavili cihelnu v Trutnově, maminku vystěhovali ze statku a otec, syn živnostníka, v 50. letech 20. století neprošel prověrkami, tak jako inženýr ekonomie mohl pracovat pouze v dělnických profesích, a to jen na nočních směnách.

Prvním krokem Jaromíra Dědečka do politicky se staly volby 2020, do nichž se za hnutí ANO 2011, jehož je členem od října 2019, rozhodl přijmout nabídku vést královéhradeckou kandidátku. Stal se tamním zastupitelem.

Do senátních voleb 2022 jej hnutí vyslalo vybojovat post senátora za obvod č. 37 - Jičín. Postoupil do druhého kola, v němž ho porazil Tomáš Czernin.

V roce 1981 se Jaromír Dědeček oženil. Z manželství, které vydrželo jen pět let, má syna Tomáše. Od roku 2004 žije s partnerkou Evou. Ta mu porodila dcery Lucii a Nicolu.

Mezi koníčky Jaromíra Dědečka patří rybaření, a to již od dětství.

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Monika Červíčková
Monika Červíčková
zobrazit profil Vladimír  Remek
Vladimír Remek
zobrazit profil Adriana Krnáčová
Adriana Krnáčová
zobrazit profil Hynek Hanza
Hynek Hanza
zobrazit profil Radim Bača
Radim Bača
zobrazit profil Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová
zobrazit profil Petra Quittová
Petra Quittová
zobrazit profil Marian Bojko
Marian Bojko