Tereza Mátlová

Datum narození: 24. 8. 1975
Místo narození: Brno
Profese: operní pěvkyně
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Tereza Mátlová, operní a muzikálová pěvkyně, se široké veřejnosti vryla do paměti zejména vztahem s o dvě generace starším hudebním bossem Františkem Janečkem.

Operní zpěv absolvovala Tereza Mátlová na pražské Akademii múzických umění. Předvedla se na Pražském jaru, Janáčkově Máji nebo na festivalu v Lipsku. V irském Wexfordu se stala v roce 1999 talentem roku.

TEREZA MÁTLOVÁ - JAK JE TO S NEVĚROU?

Mátlová na turné s Gottem

V muzikálu Bídníci si pěvkyně Tereza Mátlová zahrála mladičkou Cosettu. Roli Ellen získala ve hře Miss Saigon. Od roku 2003 ji zastupuje agentura GoJa, kterou založil hudební proucent a skladatel František Janeček společně se slavíkem Karlem Gottem. Toho doprovázela i na jeho koncertním turné.

Sólové album s názvem Tereza Mátlová nahrála s Moravskou filharmonií Olomouc. Na desce Hvězda betlémská se podílela opět s Karlem Gottem, s muzikálovým Draculou Danielem Hůlkou a sopranistkou Evou Urbanovou.

Tereza Mátlová má ráda moře, cestování nebo psy.

O TEREZE MÁTLOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Spolupráce s bohatým hudebním bossem, o dvě generace starším Františkem Janečkem, se vyvinula ve vztah. Tereza Mátlová s ním tak jako jeho partnerka pobývala střídavě v Česku, Dominikánské republice a na Floridě, kde se jim roku 2008 narodila dcera Emilly Anne. Z prvního manželství má Fratišek Janeček ještě syna Filipa a dceru Alici.

Mátlová chodila i s boháčem Soukupem

Na jaře 2020 dvojice přiznala, že již nějakou dobu netvoří pár. Tereza Mátlová se totiž dala dohromady s jiným boháčem, a to s Jaromírem Soukupem. Ani tento vztah jí ale nevydržel.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Andrea Bocelli
Andrea Bocelli
zobrazit profil Jarmila Šuláková
Jarmila Šuláková
zobrazit profil Martin Maxa
Martin Maxa
zobrazit profil Pavla Břínková
Pavla Břínková
zobrazit profil Petr Kolář
Petr Kolář
zobrazit profil Michael Kmeť - Separ
Michael Kmeť - Separ
zobrazit profil Leona Machálková
Leona Machálková
zobrazit profil Žofie Dařbujánová
Žofie Dařbujánová