Johny Machette

Johny Machette

Datum narození: 14. 8. 1992
Místo narození: Vrchlabí
Výška: 183 cm
Profese: rapper
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Výherce Českého Slavíka v kategorii Hvězda internetu 2013 a jeden z nejpopulárnějších hudebních interpretů na českém YouTube je Johny Machette, rapper který svou hudbu neoznačuje za rap, ale RAOP.

Českého hudebního interpreta vystupujícího pod jménem Johny Machette můžete znát především díky internetu. Vystudoval střední průmyslovou školu v Hradci Králové a pak se pustil do studia na  Akademie žurnalistiky a nových medií v Praze. Hudbě se aktivně začal věnovat ve svých devatenácti letech, kdy si s kamarádem založili hudební skupinu HZM, se kterou v roce 2011 vyhráli na jednom z největších českých Hip-Hopových festivalů soutěž pro mladé talenty. První CD kapely HZM Mixtape 1/2 vyšlo na začátku léta 2012 a sklidilo velký úspěch, a to ne jenom u fanoušků této kapely. Bohužel fanoušci se dalšícho CD nedočkali, protože koncem roku 2012 se kapela rozpadla a oba interpreti šli dál svoji cestou.

Johny Machette tak svou sólo kariéru začal v roce 2013, kdy vydal pouze 5 songů, které ale dohormady na serveru youtube.com slyšelo přes 10 milionů lidí a jeho mixtape track Se zbláznim se stal nejpopulárnějším videem na českém serveru YouTube pro rok 2013 s celkovým přehráním přes 5,5 milionu views. Během jednoho roku se mu povedlo získat desetitisíce fanoušků a tím se zařadit mezi jedny z nejsledovanějších interpretů na sociálních sitích. Dohromady ho na jeho oficiálních profilech sleduje přes 110 000 lidí a na sociální síti Twitter se stal dokonce třetí nejsledovanější českou osobností ve svém hudebním žánru. O tom, že je Johny Machette na internetu velice úspěšný, svědčí i zařazení mezi TOP 10 nejvlivnějších osobností na českém internetu podle serveru socialbakers.com.

Jeho sláva a popularita se však nepohybuje jenom na internetu a sociálních sítích, ale i v bežném prostředí, kde zaznamenal velký zájem o sólová vystoupení. Johny Machette v roce 2013 absolvoval přes 80 sólových koncertů. Tento mladý interpret stihl dvě tour, z nichž jedna byla sólo a druhá ve společnosti vítěze Českého Slavíka za Objev roku Adama Mišíka a hvězdy televize Óčka Voxela. Ke konci roku 2013 se Johny Machette stal vítězem Českého Slavíka Mattoni v kategorii Hvězda internetu, čímž zakončil první rok své sólové kariéry.

Na rok 2014 Johny Machette pro své fanoušky připravuje první studiové album, ke kterému chystá i podzimní tour. Díky stylu jeho hudby, který se nazívá RAOP (spojení rapu a popu) ho tak jeho fanoušci mohou potkat nejen ve většině českých klubů, ale v létě i na festivalech jako Májales, Vysmáté léto a nebo Votvírák.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Bohuš Matuš
Bohuš Matuš
zobrazit profil Eminem (Marshall Matthers)
Eminem (Marshall Matthers)
zobrazit profil Adéla Elbel
Adéla Elbel
zobrazit profil Marie Křížová
Marie Křížová
zobrazit profil David Koller
David Koller
zobrazit profil Peter Cmorik
Peter Cmorik
zobrazit profil Michael Kmeť - Separ
Michael Kmeť - Separ