Dan Pánek

Dan Pánek

Datum narození: 21. 1. 1988
Místo narození: Praha
Profese: režisér, herec
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Režisér Dan Pánek, který se nezdráhá objevit i před kamerou, debutoval celovečerním thrillerem Taxi 121, inspirovaným vraždami pražských drožkařů v roce 2014.

Spoluzaložil nezávislou amatérskou filmovou skupinu Big Heads Films, která produkuje krátké i delší snímky již od roku 2005. V té době se Dan Pánek věnoval ochotnickému divadlu. Posléze sice dal přednost režii, ale herectví zůstalo jeho koníčkem. S Annou Stropnickou si zahrál v sedmiminutovém filmu Status-Online (2010).

Dan Pánek se pustil do Nagana

Pracoval na internetových reklamách pro sociální síť a seznamku Leyter.com. V rámci projektu 48 hour film projectu Prague Dan Pánek natočil krátký fiktivní dokument Černý Petr (2012) o osobě zodpovědné za metylalkoholovou aféru s Hanou Vagnerovou v hlavní roli, který se probojoval mezi nejlepší snímky soutěže.

Po studentských filmech, jako je mj. romantické drama Chameleon (2013), v němž mu hráli Martin Kraus či Dušan Sitek, celovečerním režijním debutem Dana Pánka byl thriller Taxi 121 (2016), snímek inspirovaným skutečnými událostmi z roku 2014, kdy vrah oddělal tři pražské taxikáře. Hlavních úloh se zhostili Filip Tomsa, Roman Vojtek a Lenka Zahradnická.

Dalšími režijním a scenáristickými počiny Dana Pánka se staly thriller Show (2022) a poté rodinný snímek Děti Nagana (2023).

O DANU PÁNKOVI ČTĚTE ZDE>>

Do své prvotiny Taxi 121 Dan Pánek obsadil i půvabnou zrzku, herečku Denisu Nesvačilovou. Ta se nedlouho poté stala jeho partnerkou. Vztah skončil rozchodem.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Jaroslav Fuit
Jaroslav Fuit
zobrazit profil Petr Kolečko
Petr Kolečko
zobrazit profil Zdeněk Zelenka
Zdeněk Zelenka
zobrazit profil Martin Kuba
Martin Kuba
zobrazit profil Simona Matásková
Simona Matásková
zobrazit profil Jan Menšík
Jan Menšík
zobrazit profil Tomáš Mašín
Tomáš Mašín
zobrazit profil Lenka Wimmerová
Lenka Wimmerová