Zdeněk Hřib

Datum narození: 21. 5. 1981
Místo narození: Slavičín
Profese: politik České pirátské strany, 23. primátor Prahy, lékař
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Lékař Zdeněk Hřib se v komunálních volbách 2018 stal jako člen České strany pirátské jejím pražským lídrem a od listopadu do února 2023 primátorem.

Vystudoval obor všeobecné lékařství na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Během studií Zdeněk Hřib absolvoval stáž na Tchaj-wanu.

ZDENĚK HŘIB SLÍBIL PRAZE MILION STROMŮ

Zdeněk Hřib se věnuje publikování

Zdeněk Hřib pracoval mj. pro akciovou společnost MD Access a byl vedoucím sekce informatiky ve Státním ústavu pro kontrolu léčiv. Roku 2012 začal šéfovat obecně prospěšnou společnost Institut pro aplikovaný výzkum, edukaci a řízení ve zdravotnictví.

Publikoval řadu článků v domácích i zahraničních médiích. V lednu 2018 se Zdeněk Hřib za Piráty stal členem správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny. Působil v několika pracovních skupinách k tématům informatiky a kvality služeb na úrovni ministerstva, Světové zdravotnické organizace a EU.

Obhájí Hřib post pražského primátora?

Do komunální politiky se tehdy nestraník Zdeněk Hřib pokusil vstoupit za Českou  pirátskou stranu ve volbách 2014. Do Zastupitelstva hlavního města Prahy se nedostal. Již jako člen strany se stal pražským lídrem Pirátů ve volbách 2018 a tudíž také jejich kandidátem na post primátora, jímž byl v listopadu zvolen.

Do komunálních voleb 2022 Zdeňka Hřiba Piráti vyslali post primátora obhájit, což se mu nepodařilo. V únoru 2023 jej vystřídal Bohuslav Svoboda (ODS).

O ZDEŇKU HŘIBOVI ČTĚTE ZDE>>

Zdeněk Hřib pochází z rodiny architektů, je ženatý a má tři děti.

O KOMUNÁLNÍCH VOLBÁCH 2022 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Další Politici

zobrazit profil Stanislav Huml
Stanislav Huml
zobrazit profil Recep Erdogan
Recep Erdogan
zobrazit profil Stanislav Antoš
Stanislav Antoš
zobrazit profil Pavel Šindelář
Pavel Šindelář
zobrazit profil Marian Bojko
Marian Bojko
zobrazit profil Pavel Kašník
Pavel Kašník
zobrazit profil Lubomír Franc
Lubomír Franc