Liliana Malkina

Liliana Malkina

Datum narození: 14. 7. 1938
Místo narození: Tallin, Estonsko
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Liliana Malkina se proslavila coby babičkotetička Tamara Komarovová ze Svěrákova Oscarem oceněného filmu Kolja.

Liliana Malkina, která v ČR žije od roku 1990, byla 11 let nato uvedena v širší nominaci na Cenu Thálie. „Jejími“ scénymi jsou Divadlo na Fidlovačce a Divadlo Viola. Hostuje v podstatě ve všech důležitých divadlech jak v Praze, tak v Liberci, Pardubicích, Plzni a Olomouci.

Liliana Malkina stonala v Modrém kódu

Kromě širokého záběru rolí v divadle se Liliana Malkina věnuje i práci před kamerou. O roli babičky v Koljovi (kde si zahrála se Zdeňkem Svěrákem, Libuší Šafránkovou či Ondřejem Vetchým), byl v roce 1999 natočen dokument s názven Koljova babička.

Diváci si estonskou herečku Lilianu Malkinu s nezaměnitelný úsměv se škvírou mezi zuby mohli oblíbit např. v seriálech Přízraky mezi námi, Strážce duší, Dobrá čtvrť, Taková normální rodinka, Gympl s (r)učením omezeným, Neviditelní nebo Modrý kód, kde ztvárnila nemocnou matku lékaře Vilkina v podání Romana Zacha.

Malkina hrála i v amerických hororech

Dětství Liliany Malkiny bylo poznamenáno válkou, stěhováním, poválečným vězněním otce a jeho pobytem v gulagu kvůli židovskému původu. Jeho věznění po čtyřech letech skončilo úmrtím. Herečka nepatří mezi krásky, nicméně díky svému hereckému umění a neuvěřitelné píli dostávala role jak na běžícím pásu, a to v několika zemích. Do Ruska i Estonska se dnes vrací nejen kvůli práci, ale také kvůli své sestře.

Poměrně překvapivé jsou role Liliany Malkiny v amerických hororech, kde se objevila v naprosto odlišných situacích, než jsou ty milé, ironické a babičkovské.

Ve svém volném čase Liliana Malkina ráda vaří a hostí své přátele, kterých má všude hojnost. K jejím nejoblíbenějším českým přítelkyním patřila Milena Dvorská. Liliana Malkina Často navštěvuje představení svých kolegů a její velkou zálibou, pokud jsou k dispozici finanční prostředky, je cestování.

 

Další Herci

zobrazit profil Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
zobrazit profil Rowan Atkinson
Rowan Atkinson
zobrazit profil Simona Vrbická Koptová
Simona Vrbická Koptová
zobrazit profil Bernard Hill
Bernard Hill
zobrazit profil Zdeněk Dolanský
Zdeněk Dolanský
zobrazit profil Emil Horváth
Emil Horváth
zobrazit profil Stephen Amell
Stephen Amell