Václav Upír Krejčí

Datum narození: 13. 10. 1955
Místo narození: Rakovník
Profese: bavič, herec, zpěvák, scenárista, režisér, spisovatel
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Bavič Václav Upír Krejčí se proslavil společně s herečkou a zpěvačkou Světlanou Nálepkovou a kolegou Michalem Nesvadbou v jejich úspěšném spolku Mimtrio.

Herec, zpěvák, scenárista, režisér, spisovatel a bavič Václav Upír Krejčí, občanským jménem Václav Krejčí, se prosadil i jako komik, a to když roku 1979 vyhrál hlavní cenu na festivalu pantomimy v Litvínově. Téhož roku se též datuje vznik skupiny Mimtrio, která proslavila jak jeho, tak herečku a zpěvačku Světlanu Nálepkovou a jejího prvního muže, herce a mima Michala Nesvadbu.

VÁCLAV UPÍR KREJČÍ - JAK PŘIŠEL O 200 TISÍC

Spolupracoval s Divadlem Františka Ringo Čecha, show Ivana Mládka, divadlem Semafor, pracoval i jako dramaturg pro TV Nova, účinkoval v estrádách a jiných zábavných pořadech, jako byl třeba Kufr. Společně s Ivo Pešákem Václav Upír Krejčí vytvořil pěvecké duo Dýza Boys. Napsal mj. knihu Bezceler.

Jeho komediální talent a neotřelý zjev využila řada režisérů zejména ve svých pohádkách či veselohrách. Václav Upír Krejčí si tak zahrál čerta, upíra, loupežníka, majitele pohřebního ústavu, ale třeba také mnicha v historickém dramatu Bathory Juraje Jakubiska.

O VÁCLAVU UPÍROVI KREJČÍM ČTĚTE ZDE>>

Václav Upír Krejčí je ženatý. S manželkou Zuzanou Krejčí mají dcery Zuzanu a Kristýnu.

V něděli 12. června Václav Upír Krejčí havaroval pod vlivem alkoholu. Chtěl se prý zabít. Soud mu v říjnu 2022 vyměřil trest v dopobě pokuty 244 tisíc korun a zákazu řízení na 30 měsíců.

 

Články o celebritě

Václav Upír Krejčí po rozvodu: Boj o majetek! Václav Upír Krejčí po rozvodu: Boj o majetek! Bitva zuří dál! Na podzim se po měsících bojů bavič a herec Václav Upír Krejčí (68) konečně rozvedl ... číst článek
Psychický blok Vondráčkové na pohřbu: NEMOHLA ANI DOJÍT K RAKVI! Psychický blok Vondráčkové na pohřbu: NEMOHLA ANI DOJÍT K RAKVI! Znali se dlouhá léta. Řídil její fanklub a byl také jejím důvěrníkem, když se rozváděla s hokejistou... číst článek
Lucie Vondráčková na pohřbu přítele Petra Mráčka (†56): Zlomená bolestí zůstala stát ve dveřích! Lucie Vondráčková na pohřbu přítele Petra Mráčka (†56): Zlomená bolestí zůstala stát ve dveřích! Znali se dlouhá léta. Řídil její fanklub a byl také jejím důvěrníkem, když se rozváděla s hokejistou... číst článek

Další Umělci

zobrazit profil Michaela Krupičková
Michaela Krupičková
zobrazit profil Dagmar Pecková
Dagmar Pecková
zobrazit profil David Černý
David Černý
zobrazit profil Ondřej Havelka
Ondřej Havelka
zobrazit profil Adéla Šeďová
Adéla Šeďová
zobrazit profil Tereza Vu Hanč
Tereza Vu Hanč
zobrazit profil Štěpán Kozub
Štěpán Kozub
zobrazit profil Karel Vladyka
Karel Vladyka