Iva Holmerová

Iva Holmerová

Datum narození: 18. 10. 1955
Místo narození: Kostelec nad Labem
Profese: lékařka, roku 1991 založila Gerontologické centrum v Praze 8
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Doktorka Iva Holmerová se věnuje sociálnímu lékařství, lékařské etice a gerontologii. Roku 1991 založila Gerontologické centrum v Praze 8, jehož se stala ředitelkou.

Po studiu gymnázia v Brandýse nad Labem Iva Holmerová absolvovala Fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy v Praze. Specializovala se v praktickém lékařství, geriatrii, veřejném zdravotnictví a medicíně dlouhodobé péče.

IVA HOLMEROVÁ: LIDI NELZE NÁLEPKOVAT PODLE VĚKU

Pracovala mj. jako sekundářka v ústavech národního zdraví v Praze 9 a v Mělníku. Titul Ph.D. Iva Holmerová získala v oboru sociální gerontologie. Habilitovala v oboru kulturní a sociální antropologie problematikou péče o seniory a Alzheimerovy choroby.

V roce 1991 docentka Iva Holmerová založila Gerontologické centrum v Praze 8, jehož se stala ředitelkou. Dále se stala proděkankou pro zahraniční vztahy UK FHS, zakladatelkou Centra pro studium dlouhověkosti a dlouhodobě hostovala na University of the West of Scotland.

Vědecky a profesně se Iva Holmerová zaměřila na problematiku péče o seniory, gerontologii, dlouhodobou péči a péči o lidi žijící s demencí. Stala se mj. předsedkyní Alzheimer Europe a předsedkyní České gerontologické a geriatrické společnosti a zakladatelkou České alzheimerovské společnosti.

O IVĚ HOLMEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Je řešitelkou či spoluřešitelkou rozvojových a výzkumných projektů, jak tuzemských, tak v zahraniční spolupráci. V publikační činnosti se Iva Holmerová zaměřuje zejména na problematiku demence, dlouhodobé péče a péče o geriatrické pacienty.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Ladislav Jakl
Ladislav Jakl
zobrazit profil Šárka Krausová
Šárka Krausová
zobrazit profil Jitka Asterová
Jitka Asterová
zobrazit profil Zdeněk Janeček
Zdeněk Janeček
zobrazit profil Iva Bittová
Iva Bittová
zobrazit profil Lucie Sekanová
Lucie Sekanová
zobrazit profil Klára Koukalová
Klára Koukalová