Jan Nedbal

Datum narození: 26. 9. 1990
Místo narození: Děčín
Profese: herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Jan Nedbal se povědomí milovníků seriálů z lékařského prostředí zapsal rolí zdravotního bratra Lukáše ve fiktivním městě Rubava v seriálu Sestřičky Modrý kód.

Vystudoval obor Diplomovaný zdravotnický asistent na Střední zdravotnické škole v Děčíně. Poté Jan Nedbal absolvoval herectví na Katedře alternativního a loutkového divadla pražské DAMU.

Po škole Jan Nedba působil v norském Transiteatret-Bergen. V roce 2018 začal hostovat v Národním divadle. Roku 2019 se stal členem souboru činohry Divadla J. K. Tyla v Plzni. V Praze začal působit v autorském představení TAMURA v divadle Alfréd ve dvoře.

Před filmovou kamerou Jan Nedbal debutoval drobnou rolí ve válečném dramatu slovenského režiséra Petera Bebjaka Zpráva (2020). Předtím si zahrál v studentských krátkometrážních snímcích Božská částice (2014) a Tuláci (2019).

Do paměti širší veřejnosti se Jan Nedbal dostal rolemi v seriálech Lynč, Skvrna, Modrý kód a zejména v jeho volném pokračování s názvem Sestřičky Modrý kód, kde ve fiktivním městě Rubava na urgentu tamní nemocnice ztvárnil zdravotního bratra Lukáše.

Postavu snoubence sestry hlavního hrdiny (Jan Cina) v podání Jenovéfy Bokové Janu Nedbalovi svěřil Peter Bebjak ve své dramatické minisérii Herec (2020), kterou nejen natočil, ale podílel se i na její produkci.

Za ztvárnění Ctirada Mašína v historickém dramatu Bratři (2023) byl Jan Nedbal nominován na Českého lva.

O JANU NEDBALOVI ČTĚTE ZDE>>

Krom herectví se Jan Nedbal věnuje skládání hudby. Má k tom dobré předpoklady, ovládá totiž hru hned na několik nástrojů.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Petr Batěk
Petr Batěk
zobrazit profil Zuzana Stavná
Zuzana Stavná
zobrazit profil Jaromír Hanzlík
Jaromír Hanzlík
zobrazit profil Paweł  Deląg
Paweł Deląg
zobrazit profil Jaroslav Blažek
Jaroslav Blažek
zobrazit profil Irena Máchová
Irena Máchová