Petra Hřebíčková

Petra Hřebíčková

Datum narození: 20. 9. 1979
Místo narození: Hodonín
Profese: herečka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Petra Hřebíčková, držitelka Ceny Thálie, zazářila v komediích Bezva ženská na krku nebo Štěstí je krásná věc.

Ve svém rodném Hodoníně Petra Hřebíčková vystudovala Obchodní akademii. Ale touto cestou se vydat nechtěla. Proto pokračovala ve studiu na brněnské JAMU. První angažmá dostala v brněnském divadle Polárka, odkud dále putovala do Zlína, kde v Městském divadle výborně ztvárnila roli Maryši ve stejnojmeném dramatu, za kterou obdržela Cenu Thálie.

Hřebíčková si zahrála v Ulici i v Přístavu

Její další působení se přesunulo do Prahy. Diváci ji zde mohli vidět v Divadle Na Fidlovačce nebo ve Státní opeře. V polovině roku 2010 Petra Hřebíčková začala vystupovat ve Švandově divadle. 

Do povědomí veřejnosti se Petra Hřebíčková zapsala filmem Jiřího Menzela Obsluhoval jsem anglického krále. Roli dostala v dramatu Kawasakiho růže nebo v komedii Muži v naději. Její parketou se ale staly především televizní seriály, ve kterých ztvárňuje postavy křehkých žen. Je to např. UliceKriminálka Anděl, Helena, Nevinné lži, Přístav, Rédl, Případy 1. oddělení nebo Svatby v Benátkách.

Hlavní role Petra Hřebíčková na filmovém plátně dostala v komediích Bezva ženské na krku, v níž volí mezi nevěrným manželem v podání Jiřího Langmajera a svérázem, jehož ztvárnil Ondřej Vetchý, a Štěstí je krásná věc, kde jí po boku stanul Karel Zima.

Petra Hřebíčková se nebrání ani muzikálu

Herečka Petra Hřebíčková také velmi ráda zpívá, proto se nebrání ani muzikálovým rolím. Další její vášní je tanec. Jako malá chodila do baletu a pak volně přešla na latinsko-americké tance. Když si její sestra Monika založila taneční skupinu, s chutí se okamžitě přidala.

Petra Hřebíčková má dva syny a dceru s hercem Matějem Dadákem.

 

Články o celebritě

Premiéra filmu Matka v trapu: Zářivá Vlasáková jako sluníčko! Dolanský jen zíral Premiéra filmu Matka v trapu: Zářivá Vlasáková jako sluníčko! Dolanský jen zíral Jedna z hlavních hrdinek nové komedie Matka v trapu Lenka Vlasáková (51) si nechala poradit od zkuše... číst článek
Rodinná pouta „ufona“ Prachaře! Batulková se Sandevou na premiéře Franta mimozemšťan Rodinná pouta „ufona“ Prachaře! Batulková se Sandevou na premiéře Franta mimozemšťan Říká se, že když si vás oblíbí maminka partnera, máte vyhráno. Sara Sandeva (26) přišla na premiéru ... číst článek
Petra Hřebíčková, jak ji fanoušci romantických komedií neznají: V soukromí je drsnou zahradnicí! Petra Hřebíčková, jak ji fanoušci romantických komedií neznají: V soukromí je drsnou zahradnicí! Půvabná herečka Petra Hřebíčková (44) se stala pro mnohé milovníky českých romantických komedií jaký... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Neil Patrick Harris
Neil Patrick Harris
zobrazit profil Matouš Ruml
Matouš Ruml
zobrazit profil Vladimír Ráž
Vladimír Ráž
zobrazit profil Alena Antalová
Alena Antalová
zobrazit profil Petr Franěk
Petr Franěk
zobrazit profil Daniel Krejčík
Daniel Krejčík
zobrazit profil Zuzana  Mauréry
Zuzana Mauréry
zobrazit profil Stephen Moyer
Stephen Moyer