Juraj Nvota

Juraj Nvota

Datum narození: 1. 3. 1954
Místo narození: Bratislava, Slovensko
Profese: režisér, herec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Slovenský režisér a herec Juraj Nvota se v Česku širší divácké obci představil pohádkou Johančino tajemství s půvabnou Dominikou Morávkovou Zeleníkovou v hlavní roli.

Při studiu Fakulty divadelní režie na VŠMU v Bratislavě Juraj Nvota debutoval jako herec, a to v poetickém snímku Růžové sny (1976), kde ztvárnil hlavní roli. Objevil se dále např. ve filmu Občanský průkaz Ondřeje Trojana či v dramatu Tomáše Weinreba a Petra Kazdy Já, Olga Hepnarová.

JURAJ NVOTA PŘEDSTAVIL KONFIDENTA

Režii, a to jak divadelní, tak filmové, se Juraj Nvota začal plně věnovat počátkem 90. let 20. století. Mezi jeho známé snímky patří např. thriller Konfident, jehož ztvárnil Jiří Mádl, nebo televizní pohádka Johančino tajemství, v níž do hlavní role obsadil krajanku Dominiku Morávkovou Zeleníkovou.

O JURAJI NVOTOVI ČTĚTE ZDE>>

S první manželkou Mirkou ČibenkovuJuraj Nvota syna Jakuba, který se stal též hercem a režisérem, stejně jako jeho dcera Tereza Nvotová, jež měl se svou druhou ženou, slovenskou herečkou Annou Šiškovou. S ní vychovával i její dceru Dorotu. Roku 2005 se oženil s lékařkou Marínou Slančíkovou, která mu porodila dceru Marínu.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Svatava Simonová
Svatava Simonová
zobrazit profil Peter Krištúfek
Peter Krištúfek
zobrazit profil Olga Sommerová
Olga Sommerová
zobrazit profil Terry Gilliam
Terry Gilliam
zobrazit profil Jiří Hubač
Jiří Hubač
zobrazit profil Jiří Menzel
Jiří Menzel