Dana Hlaváčová

Dana Hlaváčová

Datum narození: 20. 6. 1945
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herečka Dana Hlaváčová, mladší sestra slavnější Jany, ztvárnila řadu menších rolí. Mezi její nejznámější postavy patří Popelčina nevlastní sestra z pohádky Tři oříšky pro Popelku.

Už jako studentka gymnázia se Dana Hlaváčová objevila v komedii Tři chlapi v chalupě (1963). Původně chtěla studovat matematiku, ale nakonec se rozhodla pro pražskou DAMU. Ještě na škole získala angažmá v Divadle E. F. Buriana, kde účinkovala do roku 1991.

DANA HLAVÁČOVÁ O SESTŘE JANĚ

Společně se starší sestrou Janou Hlaváčovou se Dana Hlaváčová předvedla v seriálu Eliška a její rod (1966). Hráli v něm sestry.

První větší roli Dana Hlaváčová dostala od Hynka Bočana v dramatu Pasťák (1968). Nejvíce jí proslavilo ztvárnění Popelčiny nevlastní sestry Dory v dnes již legendární pohádce Václava Vorlíčka Tři oříšky pro Popelku (1973).

Zahrála si v řadě seriálů a televizních snímků. Na filmovém plátně se opět společně se setrou objevila v pohádce Jiřího Stracha Anděl páně (2005). Dana Hlaváčová se také věnovala dabingu a pedagogické činnosti v dramatickém oddělení ZUŠ v Praze-Libni.

O DANĚ HLAVÁČOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Dana Hlaváčová má dceru Lucii Matouškovou.

 

Články o celebritě

Pohřeb Jany Hlaváčové (†85): Proč nedorazila sestra Dana! Pohřeb Jany Hlaváčové (†85): Proč nedorazila sestra Dana! Oblíbená herečka Jana Hlaváčová (†85) se poslední roky života se svou sestrou Danou (78), která se p... číst článek
Spletité vztahy na pohřbu Hlaváčové (†85): Tajemství první řady! Kdo všechno přišel? Spletité vztahy na pohřbu Hlaváčové (†85): Tajemství první řady! Kdo všechno přišel? Široká veřejnost i umělecká obec se v pátek 26. ledna rozloučila s oblíbenou herečkou Janou Hlaváčov... číst článek
Bára nebyla jediný potomek Hlaváčové (†85): TĚŽKÝ ŽIVOT S PRVNÍ DCEROU! Bára nebyla jediný potomek Hlaváčové (†85): TĚŽKÝ ŽIVOT S PRVNÍ DCEROU! Smrt herecké legendy Jany Hlaváčové (†85) oplakávají dvě dcery! Kromě herečky Báry Munzarové (52), j... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Nina Jiránková
Nina Jiránková
zobrazit profil Ondřej Vetchý
Ondřej Vetchý
zobrazit profil Jitka Smutná
Jitka Smutná
zobrazit profil Olga Scheinpflugová
Olga Scheinpflugová
zobrazit profil Martin Sitta
Martin Sitta
zobrazit profil Emma Watson
Emma Watson
zobrazit profil Pavel Kikinčuk
Pavel Kikinčuk
zobrazit profil Miroslav Hrabě
Miroslav Hrabě