Pavel Trávníček

Datum narození: 26. 10. 1950
Místo narození: Konice
Profese: herec, moderátor, dabér
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Pavel Trávníček proslul jako princ oblíbených českých filmových pohádek. Jeho první princeznou byla čarokrásná Libuše Šafránková v Třech oříškách pro Popelku.

Po JAMU působil Pavel Trávníček postupně v Divadle bratří Mrštíků, Divadle E. F. Buriana a v Městských divadlech pražských. Tří roky šéfoval uměleckému sboru Hudebního divadla Karlín. V roce 1993 odešel na volnou nohu.

PAVEL TRÁVNÍČEK - PROČ MANŽELKA VOLALA POLICII?

O pět let později založil divadlo Skelet, nynější Divadlo Pavla Trávníčka, kde zrežíroval dramata Čachtická paní, Létající snoubenky nebo Vražda sexem.

Pokud jde o princovskou kariéru Pavla Trávníčka po Popelce s Libuší Šafránkovou následovaly pohádky Třetí princ, O štěstí a kráse či O princi, který měl o kolečko víc (a opakované role následníků trůnů ho možná přivedly i k zálibě v masivním historickém nábytku, jímž se doma obklopuje).

Předvedl se i v televizním dramatu Vnitřní zrak, ve válečném snímku Kukačka v temném lese nebo v Podivném přátelství herce Jesenina. Pavel Trávníček se objevil i v seriálech Ošklivka Katka nebo Vyprávěj.

Zpočátku měl Pavel Trávníček problém s moravským akcentem. Ve filmech ho proto namlouvali jiní herci. Hned jak se svého přízvuku zbavil, stal se z něj špičkový dabér. Svou češtinu propůjčil hollywoodským hvězdám Melu Gibsonovi, Johnu Travoltovi nebo Alanu Aldovi.

Po smrti Libuše Šafránkové (zemřela 9. června 2021) se Pavel Trávníček rozhodl ukončit hereckou kariéru a zavřít své divadlo.

V roce 2021 Pavel Trávníček přijal nabídku České televize účastnit se 11. řady soutěže StarDance. Partnerkou se mu v ní stala tanečnice Veronika Lálová. Vypadli jako první.

O PAVLU TRÁVNÍČKVI ČTĚTE ZDE>>

Neztratil se ani v moderování. Pavel Trávníček uváděl pěvecké soutěže Caruso Show a Do-re-mi, díky které se seznámil se svou dlouholetou partnerkou a posléze manažerkou svého divadla Monikou Fialkovou, s níž se oženil roku 2015.

Předtím Pavla Trávníčka uchvátily herečka Simona Stašová, jeho první manželka, baletka Eva Štefková, jeho druhá žena, a i někdejší provozní jeho divadla Lucie Vrbová, s níž vstoupil do třetího manželství. Kromě toho jeho srdce získala i herečka Helena Dytrtová, se kterou má syna Pavla. Staršího syna Adama má s Evou Štefkovou.

 

Další Herci

zobrazit profil Filip Čapka
Filip Čapka
zobrazit profil Patrik Děrgel
Patrik Děrgel
zobrazit profil Trudie Styler
Trudie Styler
zobrazit profil Patricia Clarkson
Patricia Clarkson
zobrazit profil Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
zobrazit profil Václav Jílek
Václav Jílek
zobrazit profil Gabriela Marcinková Mihalčínová
Gabriela Marcinková Mihalčínová
zobrazit profil Štefan Kožka
Štefan Kožka