Meg Ryan

Datum narození: 19. 11. 1961
Místo narození: Fairfield, Connecticut, USA
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Meg Ryan se stala ikonou 90. let 20. století. Herečka přes svou velkou popularitu nikdy nezískala Oscara ani Zlatý glóbus.

Pro Meg Ryan (její vlastní jméno je Margaret Mary Emily Anne Hyra) nebylo snadné prorazit. Pomohla jí až její matka, která se stala castingovou agentkou. Dostala řadu malých a nezajímavých rolí, než se dočkala úspěchu.

MEG RYAN ZNETVOŘILY PLASTIKY

Ryan si zahrála v hitu Top Gun

V roce 1982 na sebe Meg Ryan konečně více upozornila účinkováním v seriálu Jak se svět otáčí. Kolo se skutečně rychle roztočilo, ale až po filmovém hitu Top Gun, v němž zazářil i Tom Cruise.

Role Meg Ryan pak dostaly celkem podobný charakter a herečka se začala hřát na výsluní jako veselá, trochu potřeštěná a pohodová blondýnka (Vnitřní vesmír, Když Harry potkal Sally, Samotář v Seattlu).

Meg Ryan zazářila ve Městě andělů

Svou druhou hereckou polohu, trochu vážnější Meg Ryan projevila v životopisném dramatu The Doors nebo ve snímku Když muž miluje ženu. Jeden z nejlepších filmů, jaké kdy natočila, byl snímek z roku 1998 Město andělů po boku Nicolase Cageho.

Rok 1998 byl pro Megan Ryan vůbec po herecké stránce šťastný. Natočila i jeden ze svých divácky nejoblíbenějších snímků - Láska přes internet, kde se s Tomem Hanksem nenávidí a zároveň se zamilovávají přes e-mailovou poštu.

Sklidila jen tři nominace na Zlatý glóbus

Meg Ryan byla ikonou mezi herečkami 90. let 20. století. Její oblíbenost byla všudypřítomná - skoro bez ohledu na její herecké výkony. Nikdy nedostala žádné z nejvyšších hereckých ocenění. Byla pouze třikrát nominována na Zlatý glóbus (Když Harry potkal Sally, Samotář v Seattlu, Láska přes internet), na Oscara ani jednou.

Na popularitě Meg Ryan pak začala ubírat léta, mizející sláva a její snaha se vyrovnat s těmito záležitostmi pomocí chirurgie. Její nevydařená plastická operace rtů obletěla celý svět.

O MEG RYAN ČTĚTE ZDE>>

Meg Ryan byla v letech (1991 až 2001) provdaná za herce, scenáristu, režiséra, producenta a hudebníka Dennise Quaida. Herečka má dvě děti.

 

Další Herci

zobrazit profil Philippine Leroy-Beaulieu
Philippine Leroy-Beaulieu
zobrazit profil Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
zobrazit profil David Prachař
David Prachař
zobrazit profil Nela Boudová
Nela Boudová
zobrazit profil Melissa Rauch
Melissa Rauch
zobrazit profil Michael Nyqvist
Michael Nyqvist
zobrazit profil Jamie McShane
Jamie McShane