Jan Kolařík

Jan Kolařík

Datum narození: 21. 1. 1968
Místo narození: Vyškov
Profese: herec, dabér
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Herec Jan Kolařík byl nominován na Českého lva za ztvárnění role faráře v romantickém příběhu Ondřeje Havelky Hastrman.

Od šesti let Jan Kolařík vítal občánky v Drnovicích hlasitou recitací. V jeho deseti letech se rodina odstěhovala z Vyškova do Brna, kde tatínek postavil vilu. V moravské metropoli docházel do dramatického kroužku.

JAN KOLAŘÍK - VÝPRAVA DO KAFKOVY AMERIKY

Roku 1982 začal Jan Kolařík účinkovat v Dětském studiu Provázku. První představení, v němž hrál, byla hra Sviť, sviť, má hvězdo. Poté, co vystudoval konzervatoř, získal roku 1988 Na Provázku angažmá.

Posléze se Jan Kolařík stal populárním moderátorem Rádia Krokodýl. V roce 2008 se do Divadla Husa na provázku vrátil, a to opět mezi kmenové členy souboru. Kromě toho se stal i vyhledávaným dabérem.

Na televizní obrazovce Jan Kolařík debutoval jako princ v pohádce Třetí sudička (1986), tedy rovnou jednou z hlavních úloh. Zahrál si v řadě seriálů (např. Četnické humoresky, Zdivočelá země, Ulice, Clona, První republika nebo Rapl).

Na filmovém plátně se Jan Kolařík poprvé objevil v dramatu Petra Zelenky Karamazovi (2008), dále pak v tragikomedii Roberta Sedláčka Muži v říji (2009). Výraznější postavu ztvárnil v psychologickém snímku Vladimíra Michálka Posel (2012).

Nominaci na Českého lva Jan Kolařík získal v kategorii Vedlejší herec, a to za roli faráře, kterého stejně jako hlavního hrdinu v podání Karla Dobrého okouzlí Simona Zmrzlá coby venkovská dívka Katynka Kolářová v romantickém příběhu Hastrman (2018).

Režisér Ondřej Havelka svého Hastrmana natočil podle románu Miloše Urbana. Snímek byl nominován hned v deseti kategoriích. Kromě Jana Kolaříka Česká filmová a televizní akademie do boje o křišťálovou sošku vyslala i Karla Dobrého a Simonu Zmrzlou.

Jan Kolařík je ženatý a má tři děti.

 

Další Herci

zobrazit profil Miriam Kantorková
Miriam Kantorková
zobrazit profil Olga Želenská
Olga Želenská
zobrazit profil Charlize Theron
Charlize Theron
zobrazit profil Vojtěch Dyk
Vojtěch Dyk
zobrazit profil Jakub Zedníček
Jakub Zedníček
zobrazit profil Anna-Marie Valentová
Anna-Marie Valentová
zobrazit profil Václav Neužil
Václav Neužil