Klaudia Dudová

Klaudia Dudová

Datum narození: 2. 9. 1988
Místo narození: Levice, Slovensko
Profese: prodavačka, herečka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Romka Klaudia Dudová získala Českého lva v kategorii Hlavní herečka a další ocenění za ztvárnění role Žanety v dramatu Cesta ven (2014) režiséra a scenáristy Petra Václava.

Navštěvovala taneční kroužek Jeketana, s nímž Klaudia Dudová vyhrála romské soutěže a festivaly. Po základní škole se učila kadeřnicí a po roce přestoupila na prodavačku. Pracovala jako pokladní v obchodě se smíšeným zbožím.

KLAUDIA DUDOVÁ A KAUZA KOLEM DLUHU ZA NÁJEM

K herectví se Klaudia Dudová dostala náhodou. Na romské zábavě si jí všiml režisér a scenárista Petr Václav, který zrovna hledal vhodné typy do svého dramatu Cesta ven (2014), a nabídl jí hlavní roli.

Za ztvárnění Žanety v Cestě ven Klaudia Dudová obdržela Českého lva a také Cenu české filmové kritiky. Bodovala též na Art Film Festu 2014 a byla nominována na Cenu RWE pro objev roku.

Od Petra Václava Klaudia Dudová dostala roli i v jeho dramatu Nikdy nejsme sami (2016) a v komedii Skokan (2017).

Menší úlohu Klaudia Dudová ztvárnila v čtyřdílném krimi thrilleru Jana Hřebejka Rédl, podobně jako v komediálním seriálu Jana Prušinovského a Petra Kolečka Most!, v němž se její postava také jmenuje Žaneta.

O KLADII DUDOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Narodila se ve slovenských Levicích, poté se s rodiči přestěhovala do Brna a pak do Ústí nad Labem. Klaudia Dudová má dceru Patricii (narozena 2012).

 

Další Herci

zobrazit profil Martin Zahálka
Martin Zahálka
zobrazit profil Michal Slaný
Michal Slaný
zobrazit profil Richard Gere
Richard Gere
zobrazit profil Vendulka Křížová
Vendulka Křížová
zobrazit profil Johnny Galecki
Johnny Galecki
zobrazit profil Zdeněk Svěrák
Zdeněk Svěrák
zobrazit profil Zdeňka Žádníková
Zdeňka Žádníková
zobrazit profil Vojtěch Machuta
Vojtěch Machuta