Vlastimil Zavřel

Datum narození: 4. 8. 1954
Místo narození: Praha
Profese: herec, dabér
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herec Vlastimil Zavřel, držitel Ceny Thálie, se do paměti televizních diváků vryl především rolí Jindřicha Valšíka v seriálu Televize Nova Ordinace v růžové zahradě.

Po základní Vlastimil Zavřel chtěl jít ve šlépějích svého otce, operetního pěvce. Na konrezvatoř se ale nedostal. Úspěšný byl až další rok. Přijímací komisi tehdy předsedal Lubomír Lipský. S Janem Hrušínským, Simonou Stašovou či Janou Paulovou studoval v jednom ročníku.

VLASTIMIL ZAVŘEL - OŠIZENÁ SVATBA S JANOU BOUŠKOVOU

Po zdárném ukončení studila (rok 1976) Vlastimil Zavřel nastoupil do plzeňského Divadla J. K. Tyla. Léta hostoval v pražském Divadle E. F. Buriana a také v Hudebním divadle Karlín. Stálé angažmá získal po vojně, a to v Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého, v němž účinkoval celých sedmnáct let. Poté se jeho domovskou scénou stalo Divadlo v Dlouhé.

Na filmovém plátně Vlastimil Zavřel debutoval roku 1971 v pohádkové komedii Václava Vorlíčka Dívka na koštěti a v drobné roli v tragikomedii Jaroslava Dietla Pět mužů a jedno srdce. Od té doby ztvárnil desítky rolí ve filmech, v televizních inscenacích a seriálech.

V dnes již kultovní Arabele si Vlastimil Zavřel zahrál Hloupého Honzu, v Malém pitavalu z velkého města operativce, v Rumburakovi Zachariášova kolegu, hostinského ve Vrať se do hrobu!, poručíka Malinu v Tankovém praporu, kuchaře Špičáka v Hospodě či hloupého vojáka v Řachandě.

Televizním divákům, respektive milovníkům seriálů, Vlastimil Zavřel bezpochyby utkvěl v paměti coby Jindřich Valšík, nejprve nesmlouvaný a zákeřný podnikatel, jehož postava v Ordinace v růžové zahradě prošla řadou proměn - až se po sice svérázného, ale poměrně sympatického seniora.

Kromě herectví se Vlastimil Zavřel prosadil též jako zdatný a vyhledávaný dabér. V kultovním americkém animovaném seriálu Simpsonovi začal roku 2003 dabovat Homera Simpsona. Dále mj. ve videohře Mafia II namluvil postavu Joea Barbary.

O VLASTIMILU ZAVŘELOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Vlastimila Zavřela patří sbírání mopedů. Koncem června 2020 srazil na Rašínově nábřeží v Praze dvouletou holčičku. Neubrzdil svůj skútr.

Vlastimil Zavřel je ženatý. Partnerku Juditu si vzal roku 2012.

 

Články o celebritě

Netušená bolest Zavřela z Ordinace: Zemřela mu milovaná maminka! Co se stalo? Netušená bolest Zavřela z Ordinace: Zemřela mu milovaná maminka! Co se stalo? Vlastimil Zavřel (66), kterého televizní diváci znají především jako Jindřicha Valšíka z Ordinace v ... číst článek
Čeští Simpsonovi: Lábus málem odmítl dabovat Marge! Čeští Simpsonovi: Lábus málem odmítl dabovat Marge! I po 30 letech jsou Simpsonovi stále jedním z nejúspěšnějších a divácky nejoblíbenějších seriálů. Hu... číst článek
Zákulisí dabingu nových dílů Simpsonových: Marge je jako má matka! přiznal Lábus Zákulisí dabingu nových dílů Simpsonových: Marge je jako má matka! přiznal Lábus Na české obrazovky vtrhla jubilejní 30. série Simpsonových! Blesk se přesvědčil, že i při dabování ž... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Kristin Davis
Kristin Davis
zobrazit profil Petr Haničinec
Petr Haničinec
zobrazit profil Prokop Zach
Prokop Zach
zobrazit profil Emilia Clarke
Emilia Clarke
zobrazit profil Alžběta Malá
Alžběta Malá
zobrazit profil Berenika Kohoutová
Berenika Kohoutová
zobrazit profil Gloria Stuart
Gloria Stuart
zobrazit profil Tomáš Dastlík
Tomáš Dastlík