Brad Pitt

Datum narození: 18. 12. 1963
Místo narození: Shawnee, Oklahoma, USA
Profese: herec
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Brad Pitt stanul na vrcholu žebříčku nejkrásnějších mužů světa. Prvního Oscara získal za drama 12 let v řetězech, druhého za tragikomedii Tenkrát v Hollywoodu.

Studoval žurnalistiku, design a reklamu, ale vysokou školu nedokončil a pustil se za svým snem do Hollywoodu. Začátky Brada Pitta vůbec nebyly snadné. Jeho přivydělávání si v podobě kuřecího maskota pro živou reklamu se stalo dnes už jen úsměvnou vzpomínkou.

BRAD PITT ZACHRÁNIL MALOU HOLČIČKU

První Zlatý glóbus Pittovi přineslo 12 opic

Herecká kariéra Brada Pitta začínala několika drobnějšími štěky a trvalo dlouho, než se přes drobné nenápadné role vypracoval k oceňovaným snímkům. Žvotním průlomem pro něho byl v roce 1996 Zlatý glóbus za vedlejší roli v sci-fi thrilleru 12 opic.

Pak už se s úspěchy strhla lavina. Mezi mnohými filmy vyčnívají např. Seznamte se, Joe BlackSedm let v Tibetu, Troja, Klub rváčů, Hanebný pancharti nebo Mr. & Mrs. Smith. Při natáčení tohoto romantického akčňáku se Brad Pitt sblížil s herečkou Angelinou Jolie.

Za filmy 12 opic, Podivuhodný případ Benjamina Buttona a Moneyball byl Brad Pitt nominován na Oscara.

Oscar za produkci a vedlejší roli

Svou první zlatou sošku Brad Pitt dostal v kategorii Nejlepší film roku 2014 coby jeden z producentů historického dramatu 12 let v řetězech, druhou roku 2020 za vedlejší roli v tragikomedii Tenkrát v Hollywoodu. Ta mu vynesla i druhý Zlatý glóbus.

O BRADU PITTOVI ČTĚTE ZDE>>

V letech 2005 až 2020 byl Brada Pitt ženatý s herečkou Jennifer Aniston. To měl již za sebou milostné poměry s řadou slavných krásek, např. s herečkou Gwyneth Paltrow.

Pitt a Jolie měli přezdívku Brangelina

S Angelnou Jolie se Brad Pitt dal dohromady ještě před rozvodem s Jennifer Aniston. Stali se jedním z nejlasnějších párů světa. Dostali přezdívku Brangelina.

Brad Pitt a Angelina Jolie byli manželé v letech 2014 až 2019. Herec přijal za vlastní její dvě adoptované děti Maddoxe a Zaharu, společně adoptovali Paxe-Thiena, v roce 2006 se jim narodila dcera Shiloh Nouvel a roku 2008 dvojčata Knox a Vivienne.

Žádost o rozvod podala Angelina Jolie v září 2016. Důvodem byl nejen poměr Brada Pitta s herečkou Marion Cotillard nebo s chůvou jejich dětí, ale též jeho údajné problémy s marihuanou a alkoholem.

 

Články o celebritě

Český Belmondo, Julia Robertsová i Angelina Jolie! Kdo má v ČR své dvojníky? Český Belmondo, Julia Robertsová i Angelina Jolie! Kdo má v ČR své dvojníky? Česká kotlina je sice poměrně malá, najde se tady ale kde co! Dokonce i Angelina Jolie, Brad Pitt ne... číst článek
Julia Roberts jako školačka, Leonardo DiCaprio v pubertě: Jak vypadaly celebrity, než se staly slavnými? Julia Roberts jako školačka, Leonardo DiCaprio v pubertě: Jak vypadaly celebrity, než se staly slavnými? Dnes zná jejich jméno i tvář snad každý na světě, ale byly doby, kdy patřili mezi obyčejné smrtelník... číst článek
Emily in Paris: Sexy Ratajkowská neuhlídala dekolt a vypadlo jí ňadro! Emily in Paris: Sexy Ratajkowská neuhlídala dekolt a vypadlo jí ňadro! I takové módní ikoně, jako je Emily Ratajkowská (32), se stane faux-pas. Kráska, která si aktuálně u... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Marla Maples
Marla Maples
zobrazit profil Dana Morávková
Dana Morávková
zobrazit profil Zuzana Šulajová
Zuzana Šulajová
zobrazit profil Tereza Voříšková
Tereza Voříšková
zobrazit profil Jindřich Žampa
Jindřich Žampa
zobrazit profil Milla Jovovich
Milla Jovovich
zobrazit profil Vuk Čelebić
Vuk Čelebić
zobrazit profil Nathanael Ruml
Nathanael Ruml