Jitka Smutná

Datum narození: 16. 4. 1952
Místo narození: Praha
Profese: herečka, moderátorka, hudebnice
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jitka Smutná na sebe upoutala pozornost v seriálech Vinaři či Přístav. Herečka se netajila svým partnerským vztahem se spisovatelkou Petrou Braunovou.

Jitka Smutná je známá svými hereckými výkony jak v televizních seriálech a filmech, tak i na jevištních prknech. Svou kariéru začala na DAMU. Dříve tíhla k novinařině.

JITKA SMUTNÁ: JSEM LESBIČKA 

Smutná byla nominována na Cenu Thálie

Na divadelních prknech Jitka Smutná zazářila v mnoha významných rolíchnapř. jako Fanka v Loupežníkovi, Agáta v Ženitbě či Miranda v Bouři. Po 14 letech v ostravském divadle nastoupila do Národního divadla. O jejích kvalitách svědčí, že byla nominována na Cenu Thálie.

Herečku Jitku Smutnou jsme mohli vidět v seriálu Cesty domů, kde ztvárnila Lídu Bernátovou a zahrála si po boku Aloise Švehlíka nebo Miroslava Etzlera. Slavnou ságu režírovali Jiří Adamec a Jaromír Polišenský.

Jitka Smutná v Ohnivým kuřeti

Zahrála si také v dalších seriálech, jako jsou Život je ples, Vinaři, Ohnivý kuře nebo PřístavJitka Smutná se nevěnuje pouze hraní, ale skládá i vlastní písně, na folkových festivalech v Ostarvě se potkává se svým kolegou Jaromírem Nohavicou. Hudební talent po ní zdědila i její dcera Tereza, která nejenže hostuje v Národním divadle, ale zpívá i v několika kapelách.

O JITCE SMUTNÉ ČTĚTE ZDE>>

Bratrem Jitky Smutné je kameramen a fotograf Vladimír Smutný.

Její partnerkou byla přes deset let spisovatelka Petra Braunová. Z třináctiletého manželství s Jaromírem Nekudou má Jitka Smutná kromě dcery Terezy ještě syna Jakuba. Přesto se natajila tím, že měla nádherný vztah se svou přítelkyní.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil John Malkovich
John Malkovich
zobrazit profil Ben Affleck
Ben Affleck
zobrazit profil Anna Dvořáková
Anna Dvořáková
zobrazit profil Matthew Perry
Matthew Perry
zobrazit profil Kristýna Podzimková
Kristýna Podzimková
zobrazit profil Václav Neužil
Václav Neužil
zobrazit profil Lucie Žáčková
Lucie Žáčková