princezna Charlotte Elizabeth Diana

Datum narození: 2. 5. 2015
Místo narození: Londýn
Profese: princezna z Walesu
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Princezna z Walesu Charlotte Elizabeth Diana je právoplatnou anglickou princeznou a zároveň třetí následnicí britského trůnu.

Na narození legitimní britské princezny čekal anglický dvůr celých 65 let. Již několik týdnů před jejím příchodem na svět se všichni dohadovali, jak se bude jmenovat. Nakonec vyhrálo spojení tří jmen, díky čemuž byla většina rýpavých hlasů umlčena.

PRINCEZNA CHARLOTTE - CO NA  NI PRÁSKNUL OTEC? 

Jméno Charlotte má v britských dějinách své místo, i přesto jsou pro nás zajímavější její dvě další přízviska. Druhé jméno - Elisabeth - patří jak tehdejší královně Alžbětě II., tak se vyskytuje v celém jméně Pippy, sestry vévodkyně Kate. Na tragicky zesnulou princeznu Dianu, babičku Charlotty, se také neopomenulo. Její jméno září na konci princeznina jména.

Velká událost, kterou sledoval celý svět, se přihodila 2. května 2015 v 8.34 hodin dopoledne. V odpoledních hodinách se rozezněly dělové salvy na počest novorozené princezny Charlotty. Celá Británie vítala malou princezničku, dceru prince Williama a jeho manželky Kate Middleton, všemožnými blahopřáními. Londýn na počest čtvrté následnice trůnu rozvěsil růžové praporky a i samotný Tower Bridge se díky světlům proměnil v růžový skvost.

Jediný, kdo nebyl u vítání své příbuzné - neteře, byl bratr prince Williama, tedy princ Harry. Ten alespoň poblahopřál na dálku, a to z australské armády.

O PRINCEZNĚ CHARLOTTĚ ČTETE ZDE>>

Média se po narození princezny Charlotty nejvíce dohadovala nad její budoucí podobou a financemi. Mnozí astrologové již předpověděli princezničce skvělý osud a zářnou budoucnost. Aby také ne, vždyť stejně jako její bratr princ George vlastní velký majetek a díky sledovanosti jejího narození vydělala a ještě vydělá Británii velké peníze.

 

Články o celebritě

Další Osobnosti

zobrazit profil Jiří Štěpán
Jiří Štěpán
zobrazit profil Markéta Fialová
Markéta Fialová
zobrazit profil Petra Březina Vašková
Petra Březina Vašková
zobrazit profil Linda Bartošová
Linda Bartošová
zobrazit profil Radim Jančura
Radim Jančura
zobrazit profil Tomáš Rosický
Tomáš Rosický
zobrazit profil Jaroslava Brousková
Jaroslava Brousková
zobrazit profil Jaroslava Pokorná Jermanová
Jaroslava Pokorná Jermanová