Vanda Hybnerová

Datum narození: 30. 9. 1968
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Vanda Hybnerové svůj talent předvedla třeba ve filmu Rodinný život nebo v seriálu Ulice. Za výkon na divadelních prknech získala Cenu Thálie.

Pantomimu odkoukala od svého otce Borise Hybnera. Od dvanácti let ji provozovala v amatérské skupině Grglo. Poté Vanda Hybnerová absolvovala herectví na pražské DAMU. Její velkou vášní je fotografie, kterou vystudovala na grafické škole, dále pak cestování či hudba.

VANDA HYBNEROVÁ PO BOKU ZÁVODNÍKA

Český lev Vandě Hybnerové unikl

Sedm let Vanda Hybnerová působila v Divadle Labyrint, dnešním Švandově divadle na Smíchově. Hostovala i v Národním divadle, Divadle pod Palmovkou nebo v Divadle v Řeznické, v němž ztvárnila roli Catherine v inscenaci Důkaz, za kterou získala Cenu Thálie.  

Zahrála si v řadě filmů. Např. ve Štěstí režiséra Bohdana Slámy, v Románu pro muže vedle Miroslava Donutila, v Románu pro pokročilé nebo v Cestě za štěstím. Za ztvárnění hlavní role v dramatu Rodinný film byla Vanda Hybnerová novinována na Českého lva 2017.

Hybnerová lékařkou v Anatomii života

Objevila se také v seriálech, mezi něž patří Černí andělé, Pojišťovna štěstí, Dokonalý svět,Ulice, Přístav, Krejzovi nebo Anatomie života, kde ztvárnila lékařku. Vanda Hybnerová se věnuje také dabingu. Z hollywoodských hvězd propůjčila hlas např. Penélope Cruz či Jennifer Lopez.

Vanda Hybnerová vymyslela námět vlastní hry Pokoj. Představení režírovala a též ztvárnila jednu z rolí. Hra je originální v tom, že diváci sami vybírají, jak dopadne.

Životní partner Hybnerovou opustil

S životním partnerem Sašou Rašilovem se Vanda Hybnerová seznámili už na studiích. V roce 1992 se dali dohromady a rok nato se vzali. Spolu si zahráli v několika představeních a některé i režírovali, např. hru pro dva Židle.

O VANDĚ HYBNEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Manželství Vandy Hybnerové a Saši Rašilova bylo označováno za příkladné a harmonické - pokud jde o poměry v showbyznysu. Roku 2013 ale Saša Rašilov od rodiny odešel a rok nato manželé ohlásili rozvod. Mají spolu dcery Josefínu a Antonii. Po nějaké době se herečka začala objevovat po boku závodníka rallye Jakuba Choury.

 

Články o celebritě

Proměny pohádkových princů: Do kterého z nich se zub času nelítostně zakousnul? Proměny pohádkových princů: Do kterého z nich se zub času nelítostně zakousnul? Vánoce bez pohádek? Není možná. A pohádky bez udatných princů? Jistě si je dokážeme představit, ale ... číst článek
Vanda Hybnerová kvůli filmu testuje fyzičku: Impozantně fit! Vanda Hybnerová kvůli filmu testuje fyzičku: Impozantně fit! Vanda Hybnerová (55) jde do sebe! Nový film Nyad podle skutečného příběhu novinářky a plavkyně Diany... číst článek
Farmářka Vanda Hybnerová: Pomocí jeřábu pohřbila koně, jezdí i sedm hodin na traktoru! Farmářka Vanda Hybnerová: Pomocí jeřábu pohřbila koně, jezdí i sedm hodin na traktoru! Když zrovna nehraje v divadle, mizí Vanda Hybnerová (55) z Prahy na Vysočinu, kde má farmu se psy a ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Miroslav Šimůnek
Miroslav Šimůnek
zobrazit profil Alec Baldwin
Alec Baldwin
zobrazit profil Petr Reidinger
Petr Reidinger
zobrazit profil Simona Babčáková
Simona Babčáková
zobrazit profil Matyáš  Valenta
Matyáš Valenta
zobrazit profil Jenovéfa Boková
Jenovéfa Boková
zobrazit profil Petra Molnárová
Petra Molnárová
zobrazit profil Gabriela Marcinková Mihalčínová
Gabriela Marcinková Mihalčínová