Petra Nesvačilová

Petra Nesvačilová

Datum narození: 2. 12. 1985
Místo narození: Tábor
Profese: herečka, tanečnice
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Herečka Petra Nesvačilová, známá z filmů Žralok v hlavě či Pusinky, je veřejnosti známá i jako tanečnice z festivalu Sedm nocí a jedno tajemství na lodi bratrů Formanů či z klipu Support Lesbiens.

Na stříbrném plátně se půvabná herečka Petra Nesvačilová poprvé objevila ve filmu režisérky a scénáristky Marie Procházkové Žralok v hlavě (2005). Hlavní role v něm ztvárnili Oldřich Kaiser a Jana Pehrová-Krausová. Kromě tehdy dvacetileté Petry Nesvačilové si ve snímku zahrály její vrstevnice Kristýna Leichtová a Hana Vagnerová. Jednu z hlavních rolí si Petra Nesvačilová zahrála v komedii režisérky a scénáristky Karin Babinské Pusinky (2007). Zde jí hereckou společnost dělaly opět známé kolegyně: Sandra Nováková a Marie Doležalová. Jednou z hlavních aktérek je i v komedii Sněží! Kristiny Kitti Nedvědové. Zde kromě Hany Vagnerové diváky jistě oslní i další stálice našeho českého filmového rybníčku Vanda Hybnerová.

Sympatická Petra Nesvačilová po maturitě na Biskupském gymnáziu v Českých Budějovicích studovala dokument na FAMU. Její úspěšně startující kariéra se netýká jen filmu, ale též divadla. Jmenujme hostování v divadle Na zábradlí, v divadle Rubín a v paláci Akropolis v představení Matapo na krev, vystupování s divadelním spolkem Filip. Hrála a tančila na festivalu Sedm nocí a jedno tajemství na lodi bratrů Formanů. Přijala nabídku zařádit si v klipu Support Lesbiens My Star. V roce 2004 natočila klip skupině Satisfucktion, ve stejném roce vyhrála na festivalu dokumentárních filmů Jeden svět 3. místo v literární oblasti. V roce 2005 získala na tomtéž festivalu 3. místo ve fotografii.

V říjnu 2022 Petra Nevačilová porodila dceru.

 

Další Herci

zobrazit profil Filip Rajmont
Filip Rajmont
zobrazit profil Jan Potměšil
Jan Potměšil
zobrazit profil Martin Havelka
Martin Havelka
zobrazit profil Gregor Bauer
Gregor Bauer
zobrazit profil Jaroslav Marvan
Jaroslav Marvan
zobrazit profil Casey Affleck
Casey Affleck
zobrazit profil Miluše Šplechtová
Miluše Šplechtová