Anežka Rusevová

Datum narození: 21. 9. 1986
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herečka Anežka Rusevová se do povědomí široké divácké obce dostala díky seriálům, a to zejména nekonečné novácké Ulici, kde ztvárnila postavu Venduly Maříkové.

Po maturitě byla Anežka Rusevová přijata na DAMU, obor činoherní herectví. Jejími pedagogy se tam stali Jaroslava Adamová, Michal Pavlata a Miroslava Pleštilová. Během studia absolvovala roční stáž na prestižní herecké německé škole Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch v Berlíně.

ANEŽKA RUSEVOVÁ – JAK JÍ POMOHL KNÍR?

Již při škole působila Anežka Rusevová mj. v Divadle Disk, dále pak v Divadle Na Prádle, Východočeském divadle Pardubice. Vidět jste ji mohli v Městském divadle Kladno, kde si zahrála v inscenacích Romance pro křídlovku, Soudné sestry či Donaha! nebo také v Divadle Bez zábradlí či v Divadle Bolka Polívky.

Kromě filmů se studenty FAMU Anežka Rusevová na stříbrném plátně debutovala menší rolí v romantickém válečném dramatu Anglické jahody (2008). Do svého televizního snímku Doktor pro zvláštní případy (2010) si ji vybral Ivan Pokorný.

O ANEŽCE RUSEVOVÉ ČTĚTE ZDE>> 

Posléze začala Anežka Rusevová bodovat v seriálech. Zahrála si v Nevinných lžích, Kriminálce Anděl, Vinařích, Ohnivém kuřeti či Atentátu. Nejvíce se divákům vryla do paměti zřejmě postavou Venduly Maříkové v nekonečném seriálu TV Nova Ulice, kam nastoupila roku 2016.

 

Články o celebritě

Žhavé líbačky v divadelní hře Nejbližší: Kluci s klukama, holky s klukama! Žhavé líbačky v divadelní hře Nejbližší: Kluci s klukama, holky s klukama! K nové divadelní hře s názvem Nejbližší by se hodila úvodní píseň Lucie Bílé Láska je láska. Diváci ... číst článek
V nekonečném seriálu se dočkají nadílky: Mikuláš v Ulici! V nekonečném seriálu se dočkají nadílky: Mikuláš v Ulici! Mikuláš bude! I letos se do nekonečného seriálu Ulice dostane také mikulášská nadílka. Letos se do M... číst článek
Maskované celebrity se na Dušičky snažily chovat vesele: Halloween po česku! Maskované celebrity se na Dušičky snažily chovat vesele: Halloween po česku! Svátek všech svatých je spojen zejména v Americe s veselými maskovanými večírky. Stále častěji se al... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Zdeněk Svěrák
Zdeněk Svěrák
zobrazit profil Joel David Moore
Joel David Moore
zobrazit profil Neil Patrick Harris
Neil Patrick Harris
zobrazit profil Jiří Klem
Jiří Klem
zobrazit profil Iva Pazderková
Iva Pazderková
zobrazit profil Libuše Švormová
Libuše Švormová
zobrazit profil Lena Urzendowsky
Lena Urzendowsky
zobrazit profil Billie Lourd
Billie Lourd