Gustav Bubník

Datum narození: 23. 4. 1962
Místo narození: Bratislava, Slovensko
Profese: herec, dabér, zkrachovalý principál
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Gustav Bubník, syn hokejisty Augustina Bubníka, se jako principál Divadla Na Perštýně dostal do finančních potíží, rušil představení a problém nastal i s vracením vstupného.

S herectvím Gustav Bubník začal už v dětství, kdy zpíval v Dismanově rozhlasovém souboru a dostal svou první roli v Realistickém divadle. Pražskou konzervatoř vystudoval v ročníku mj. s Lukášem Vaculíkem a Ondřejem Vetchým. První angažmá dostal v Kolíně a posléze přešel do Městských divadel pražských.

GUSTAV BUBNÍK - ZBAVIL SE DIVADLA A NEVRACÍ VSTUPNÉ

Před kameru se postavil už jako dítě

Před kamerou měl Gustav Bubník původně hrát už roli Toníka v dvoudílné televizní Babičce (1971), z čehož nakonec sešlo. Poprvé se tak objevil v televizním snímku Záhada obrazu sv. Šebestiána (1972).

Na filmovém plátně Gustav Bubník debutoval rolí dvanáctiletého chlapce Míši ve snímku Odysseus a hvězdy (1976). V období normalizace si zahrál v řadě snímků, jako jsou Leť, ptáku, leť!, Láska na druhý pohled, Má láska s Jakubem a zejména v sérii filmů o Panu Tau.

Doménou Gustava Bubníka se staly televizní seriály, a to především Boříkovy lapálie a Pan Tau, dále pak např. Malý pitaval z velkého města, Slavné historky zbojnické, Doktor z vejminku, Bambinot, Území bílých králů, Helena, Doktoři z Počátků, Přístav či Onhivý kuře.

Hlas propůjčuje Cruisovi či Sheenovi

Od 90. let 20. století se Gustav Bubník začal více věnovat dabingu. Hlas propůjčil mj. Tomu Cruisovi či Charliemu Sheenovi. Dabing vyučoval i na soukromé herecké škole.

Gustav Bubník se stal principálem Divadla Na Perštýně, které se však pod jeho vedením dostalo do finančních problémů a musela se zrušit řadu představení. Potíže nastaly i s vracením vstupného. Jak v březnu 2018 informoval Blesk.cz, tak čelí 17 exekucím a jeho dluhy se vyšplhaly na 4 473 426 korun.

O GUSTAVU BUBNÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Herec a dabér Gustav Bubník, syn hokejové legandy Augustina Bubníka, je dvakrát rozvedený. Jeho první manželkou byla herečka Ilona Svobodová, s níž má dceru Adélu, druhou režisérka českého znění Soňa Bubníková. S ní vychovával její dvě děti.

V březnu 2022 se v médiích objevily zprávy, že se Gustav Bubník začal objevovat po boku herečky a zpěvačky Lucie Vondráčkové.

 

Další Herci

zobrazit profil Přemysl Pálek
Přemysl Pálek
zobrazit profil Justin Theroux
Justin Theroux
zobrazit profil Kelly Preston
Kelly Preston
zobrazit profil Kateřina Winterová
Kateřina Winterová
zobrazit profil Lumíra Přichystalová
Lumíra Přichystalová
zobrazit profil Rosamund Pike
Rosamund Pike
zobrazit profil Kateřina Lojdová
Kateřina Lojdová
zobrazit profil Jaroslava Brousková
Jaroslava Brousková