Petr Vacek

Datum narození: 1. 1. 1965
Místo narození: Slaný
Profese: herec, moderátor, překladatel, ekologický aktivista

Související celebrity

Životopis

Herec Petr Vacek, který se do povědomí široké divácké obce dostal díky roli v seriálu Ulice, má na svém kontě řadu aktivit, a to coby překladatel, tlumočník či moderátor.

Po absolvování DAMU byl Petr Vacek v angažmá souboru dřívějšího Divadla Vítězného února v Hradci Králové. Tehdy také hostoval v Divadle v Řeznické, kde proslul vynikajícím ztvárněním Milouše v adaptaci Jirotkova Saturnina. V roce 1988 se stal členem souboru pražského Studia Ypsilon.

PETR VACEK MĚL V NOZE KUS STROMU

Na filmovém plátně se Petr Vacek prvně objevil v pohádkovém muzikálu Oldřicha Lipského Ať žijí duchové! (1977) s písničkami Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka. Zahrál si ve filmech Učitel tance, Amerika, Eliška má ráda divočinu, Mazaný Filip nebo Zoufalé ženy dělají zoufalé věci.

Výraznou postavu Petr Vacek ztvárnil v seriálu Ulice, kde si společně s Terezou Brodskou zahrál rodiče dvojčat Jordánových v podání Patricie Solaříkové a Jakuba Štáfka.

Jednu z hlavních rolí - zavražděného Ábela - Petr Vacek dostal v televizní inscenaci Cauza Kain. Bratrovraha Kaina zpodobnil Ondřej Vetchý.

Kromě herectví má Petr Vacek na svém kontě řadu dalších aktivit, mezi něž patří i překladatelství a tlumočnictví z angličtiny nebo spolupráce s ekologickým hnutím Greenpeace. S Miroslavem Vladykou natočili cyklus České televize ABCD ekologie aneb Životabudič.

Stal se členem židovského pěveckého sboru Mišpacha. Příležitostně se Petr Vacek věnuje také divadelní režii a literární tvorbě. Zdramatizoval a pro divadlo upravil např. román Ladislava Fukse Myši Nathalie Moshaberové. V divadle Bijásek pohostinsky režíroval vlastní adaptaci Dona Quijota.

Na televizní obrazovce se Petr Vacek podělil s Martinem Dejdarem o moderování zábavného pořadu Na vlastní nebezpečí. Sám pak provázel děti naučnou sérií Pomáhejme si.

O PETRU VACKOVI ČTĚTE ZDE>>

Petr Vacek je podruhé ženatý. Má tři syny a dceru.

 

Články o celebritě

Komik Jiří Lábus: Trýznivý pláč u mrtvého Lenina! Komik Jiří Lábus: Trýznivý pláč u mrtvého Lenina! I když patří mezi naše přední komiky, říká se o něm, že v civilu je spíš introvert. Když se však dos... číst článek
Odvážný kostým Terezy Brodské: To nechceš, napsala herečka Odvážný kostým Terezy Brodské: To nechceš, napsala herečka Herectví je řehole, v níž člověk často musí vyjít až za svou komfortní zónu. Své o tom ví i herečka ... číst článek
Blanarovičová (59) se pochlubila spřízněnou duší: Čertovsky krásná sestra! Blanarovičová (59) se pochlubila spřízněnou duší: Čertovsky krásná sestra! Když pánbůh rozdával do vínku půvabu a krásy, rozhodně to nedělal spravedlivě, jelikož v rodině Yvet... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Lukáš Langmajer
Lukáš Langmajer
zobrazit profil Robert Jašków
Robert Jašków
zobrazit profil Zuzana Fialová
Zuzana Fialová
zobrazit profil Martin Trnavský
Martin Trnavský
zobrazit profil Paolo Villaggio
Paolo Villaggio
zobrazit profil Karel Fiala
Karel Fiala
zobrazit profil Ondřej Kraus
Ondřej Kraus
zobrazit profil Jakub Štáfek
Jakub Štáfek