Josef Maršálek

Datum narození: 3. 4. 1982
Přezdívka: Hagrid
Místo narození: Kyžlířov, Potštát
Profese: cukrář, pekař, porotce v televizní show Peče celá země
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Josef Maršálek svými dezerty okouzlil i britskou královskou rodinu. V roce 2020 se stal porotcem soutěže České televize Peče celá země.

Po gymnáziu, které Josef Maršálek vystudoval kvůli rodičům, se vyučil pekařem a cukrářem. Dálkově vystudoval vysokou školu hotelovou. Během té doby začal pracovat v zahraničí, nejdříve v Bathu a posléze devět let v londýnském obchodním domě Harrods, kde byl vedoucím cukrářského oddělení.

JOSEF MARŠÁLEK - PO ŠPANĚLOVI ZPĚT DO PRAHY

Maršálek své dorty zdobí zlatem

V Londýně se Josef Maršálek propekl k oceněním kuchař roku a manažer roku. Jeho dezerty si objednávala i britská královská rodina. Po roce 2018 se po několika měsících práce v patisserii Concu v Indii vrátil do Prahy, kde provozoval CakeShop Prague.

Cukrářský mistr Josef Maršálek, který své dorty zdobí 24karátovým zlatem, společně s provozovatelem hotelu Chateau Kotěra Robertem Chejnem založil firmu Fat Brothers. Ta proslula zejména delikatesami servírovanými do skleniček.

V ČT Maršálek dostal přezdívku Hagrid

V roce 2018 vyšla Josefu Maršálkovi knížka Péct, milovat a žít a dva roky nato Moderní česká cukrařina. V roce 2023 vydal hned dvě publikace, a to ČokoládaBuchty po ránu. Na druhé jmenované se podílela herečka Tereza Bebarová.

V lednu 2020 se stal televizní hvězdou coby porotce show ČT Peče celá země s přezdívkou Hagrid. Kromě toho též pořádá kurzy pečení.

Porotcování kulinářské show Peče celá země Josef Maršálek neodmítl ani v roce 2022, tedy v její druhé řadě.

V roce 2023 Josef Maršálek přijal nabídku České televize účastnit se soutěže StarDance. Jeho partnerkou se v ní stala Adriana Mašková.

O JOSEFU MARŠÁLKOVI ČTĚTE ZDE>>

Josef Maršálek si v červnu 2020 po dvouleté známosti řekl ANO s profesorem Petrem Tejmlem. Jejich svatba se konala v rodinném kruhu za účasti nejbližších přátel. Dort jim upekla švagrová zpěvačky Lucie Bílé Adéla Zaňáková.

 

Články o celebritě

Ornella Koktová po návratu ze Survivora: Přerušené vejcovody! 4. dítě nebude... Ornella Koktová po návratu ze Survivora: Přerušené vejcovody! 4. dítě nebude... Po návratu z nejdrsnější reality show Survivor Ornella Koktová (31) překvapila! V rozhovoru pro Bles... číst článek
Nové psí lásky hvězd! Barunka Koptových, šampion Hilmerové i čivava senior Bendové Nové psí lásky hvězd! Barunka Koptových, šampion Hilmerové i čivava senior Bendové Není větší radosti nežli přivítat nového člena rodiny! A nemusí hned jít o miminko - klidně to může ... číst článek
Maršálek po konci Peče celá země: Odstěhuje se z Evropy! Maršálek po konci Peče celá země: Odstěhuje se z Evropy! Definitivně se rozloučil se třetí řadou televizní soutěže Peče celá země. Před sebou má ale Josef Ma... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Jozef Síkela
Jozef Síkela
zobrazit profil Ronda Rousey
Ronda Rousey
zobrazit profil Tomáš Fiala
Tomáš Fiala
zobrazit profil Michal Klenecký
Michal Klenecký
zobrazit profil Michaela Macháčková
Michaela Macháčková
zobrazit profil Kryštof Michal
Kryštof Michal
zobrazit profil Adéla Maděryčová
Adéla Maděryčová