Jan Blatný

Datum narození: 24. 3. 1970
Místo narození: Prostějov
Profese: 22. ministr zdravotnictví ČR, lékař, dětský hematolog
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Lékař Jan Blatný, šéf dětské hematologie Fakultní nemocnice Brno, byl od 29. října 2020 do 7. dubna 2021 ministrem zdravotnictví v druhé Babišově vládě, a to po excesu Romana Prymuly. Nahradil jej Petr Arenberger.

Vystudoval všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Jan Blatný se v rámci své profesní dráhy zaměřil na léčbu dětí s poruchou srážlivosti krve, začal se podílet také na diagnostice a léčbě dětské leukémie a solidních nádorů.

JAN BLATNÝ - BABIŠ ODNESL JEHO CV ZEMANOVI

Stal se koordinátorem Českého národního hemofilického programu a členem výboru Pracovní skupiny dětské hematologie České pediatrické a České hematologické společnosti. Jan Blatný spolupracuje s pediatrickým a perinatálním vědeckým a standardizačním výborem Mezinárodní společnosti pro trombózu a hemostázu.

Jeho erudovanost Janu Blatnému přinesla post přednosty oddělení dětské hematologie a biochemie a pozici zdravotnického náměstka pro pracoviště Dětská nemocnice v Brně Fakultní nemocnice tamtéž.

Za sebou má i zkušenosti ze zahraničí. Uznávaný odborník Jan Blatný se společně s dalšími kolegy zúčastnil mj. kongresu EAHAD (European Association of Haemophilia and Allied Disorders) v Madridu.

Do povědomí široké veřejnosti se Jan Blatný dostal 23. října 2020, kdy na Úřadu vlády ČR navštívil premiéra Andreje Babiše (ANO). Stalo se tak poté, co předseda vlády začal shánět nového ministra zdravotnictví, když po hospodském průšvihu stávajícího šéfa resortu za ANO Romana Prymuly oznámil jeho konec ve funkci (po pouhém měsíci).

O JANOVI BLATNÉM ČTĚTE ZDE>>

Prezident Miloš Zeman 29. října 2020 Jana Blatného (za ANO) jmenoval ministrem zdravotnictví. V křesle šéfa resortu Jan Blatný skončil 7. dubna 2021. Nahradil jej Petr Arenberger, šéf FN Královské Vinohrady.

 

Články o celebritě

Vláda se konečně rozhodla řešit nedostatek hygieniků. Rok a půl od vypuknutí pandemie Vláda se konečně rozhodla řešit nedostatek hygieniků. Rok a půl od vypuknutí pandemie Vláda chce změnit systém odměňování hygieniků a stabilizovat tak personální situaci na hygienických ... číst článek
Velký přehled rozvolnění: Vláda povolila tanec v klubech, plné bazény a víc lidí na stadionech Velký přehled rozvolnění: Vláda povolila tanec v klubech, plné bazény a víc lidí na stadionech Vláda v pondělí projednala další rozvolnění, které začne platit od 1. srpna. Podle ministra zdravotn... číst článek
Na místo Svrčinové skoro nikdo nechce? U Vojtěcha mají na šéfa hygieny zatím jednoho zájemce Na místo Svrčinové skoro nikdo nechce? U Vojtěcha mají na šéfa hygieny zatím jednoho zájemce Do výběrového řízení na post hlavního hygienika, který aktuálně zastává Pavla Svrčinová, zatím minis... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Alexander Hemala
Alexander Hemala
zobrazit profil Michal Moroz
Michal Moroz
zobrazit profil Tomáš Goláň
Tomáš Goláň
zobrazit profil Patrick Stewart
Patrick Stewart
zobrazit profil Jiří Čunek
Jiří Čunek
zobrazit profil Lejla Abbasová
Lejla Abbasová
zobrazit profil Marie Retková
Marie Retková