Jakub Mazůch

Datum narození: 25. 4. 1988
Místo narození: Ostrava
Profese: tanečník, lektor, choreograf
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Jakub Mazůch v roce 2023 přijal svou první nabídku účastnit se soutěže České televize StarDance …když hvězdy tančí.

Již v šesti letech rodiče Jakuba Mazůche přihlásili do ostravského klubu Studio-Line. Soutěžnímu tanci se začal věnovat již dva roky nato. V kategorii dětí a juniorů tančil standardní (waltz, tango či quickstep) i latinskoamerické tance (cha-cha-cha, samba nebo jive). Později se specializoval pouze na latinsko-americkou složku.

Ve sbírce má Jakub Mazůch několik zlatých medailí z různých mistrovství ČR v latinskoamerických soutěží v kategorii juniorů, mládeže i dospělých. Byl také angažován do Národního divadla Moravskoslezského, kde tančil mj. v inscenacích Šakalí léta, Cabaret a Marquerite.

Během soutěžní dráhy Jakub Mazůch vystřídal čtyři taneční partnerky a vzdělával se ve třech tanečních školách.

Na podzim roku 2006 na čas ukončil svou soutěžní kariéru. V rámci roční pauzy se Jakub Mazůch věnoval i jiným tanečním stylům (showdance, balet, moderna či gymnastika). Začal se zajímat i o karibské a afrokubánské tance.

S taneční partnerkou Michaelou Gatěkovou se Jakub Mazůch rozhodl probojovat mezi světovou taneční špičku. To se jim podařilo na Světových hrách v kolumbijské Cali, kde obsadili druhou příčku nebo na Světových tanečních hrách v Taiwanu, odkud si přivezli zlato.

Kromě tance Jakub Mazůch se svou partnerkou namířili do světových výšin coby lektoři a choreografové. „Rád bych předával své taneční a umělecké zkušenosti a vášeň k tanci všem, co o to budou mít zájem,“ uvedl ve svém profilu.

V roce 2023 Jakub Mazůch neváhal přijmout nabídku České televize účastnit se show StarDance. Jeho partnerkou se v ní stala Eva Adamczyková. Skončili na druhém místě.

 

Články o celebritě

Dojemné okamžiky ze soukromí: Adamczyková stěží přemáhala slzy Dojemné okamžiky ze soukromí: Adamczyková stěží přemáhala slzy Dokumentární zpracování sportovní kariéry a osobního života je v současné době trend, který se zalíb... číst článek
Ona je úplnej blázen! Stříbrný Mazůch na nože s Adamczykovou? Ona je úplnej blázen! Stříbrný Mazůch na nože s Adamczykovou? Televizní taneční show StarDance už je minulostí, skončila před týdnem. Tanečníci a tanečnice ale je... číst článek
Odvrácená tvář Adamczykových: Stěhování, nebo pokuta! Odvrácená tvář Adamczykových: Stěhování, nebo pokuta! Konečně vymění pražský byt za rodinný dům. Manželé Eva (30) a Marek (35) Adamczykovi se již nemohou ... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Leoš Heger
Leoš Heger
zobrazit profil Jan Mleziva
Jan Mleziva
zobrazit profil Monika Hilšerová
Monika Hilšerová
zobrazit profil Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
zobrazit profil Lenka Vlasáková
Lenka Vlasáková
zobrazit profil Roman Koudelka
Roman Koudelka
zobrazit profil Klára Issová
Klára Issová
zobrazit profil Miroslav Donutil
Miroslav Donutil