Jiří Dvořák

Datum narození: 4. 2. 1967
Místo narození: Brno
Profese: herec, dabér
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Jiří Dvořák se stal hvězdou jak na divadelních prknech, tak před kamerou. Skvělý je i v dabingu, třeba jako Craigův James Bond.

Po angažmá v brněnském Národním divadle a v Městském divadle Brno, Jiří Dvořák zakořenil v Praze na Vinohradech. Po tamějších prknech začal kráčet roku 1999. Publiku se předvedl v dramatech Cyrano z Bergeracu, Ideální manžel, Višňový sad nebo Kdo se bojí Virginie Woolfové?

JIŘÍ DVOŘÁK - ČÁST DĚTSTVÍ BEZ MATKY A V CHUDOBĚ

Anděl Páně: Dvořák coby čert Uriáš 

Stejně jako v divadle je Jiří Dvořák úspěšný i na filmovém plátně a na televizní obrazovce. Zahrál si mj. v komedii Brouk v hlavě, v detektivkách Vyvraždění rodiny Greenů či Ďáblova lest nebo ve válečné Operaci Silver A. V pohádkách Jiřího Stracha Anděl páně 1 a 2 ztvárnil huňatého čerta Uriáše. Hlavní roli dostal např. v dramatu Narušitel.

Neminuly ho ani postavy seriálové. Své herecké umění Jiří Dvořák předvedl mj. v seriálech Pojišťovna štěstí, UliceSanitka 2, Atentát, Labyrint, V.I.P. vraždy, Lynč, Hlava Medúzy nebo Chlap.

Jiří Dvořák zvítězil ve StarDance

Nahrává rozhlasové hry a věnuje se dabingu. Hlasem Jiřího Dvořáka promlouvá např. Daniel Craig ve filmech o agentovi 007 Jamesi Bondovi.

Společně s tanečnicí Lenkou Norou Návorkovou Jiří Dvořák v prosinci 2018 vyhrál devátou řadu soutěže České televize StarDance ...hvězdy tančí.

O JIŘÍM DVOŘÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

Partnerky Jiřího Dvořáka

Poprvé se Jiří Dvořák oženil krátce po studiích herectví na brněnské JAMU. Vzal si operní pěvkyni Yvetu Tannenbergerovou. Manželství se však po dvou letech rozpadlo. V roce 2002 se za něj provdala herečka Bára Munzarová. Mají spolu dceru Annu. O osm let později přišel druhý rozvod.

Poté se Jiří Dvořák zamiloval do studentky a příležitostné modelky, o 21 let mladší Jitky Randárové. Tu po devítiletém vztahu vyměnil za též o 27 let mladší slovenskou rozhlasovou a televizní moderátorku, herečku Martinu Zábranskou, kterou naši sousedi přezdívají Maca. V červnu 2023 přišla média se zprávou, že rozešli.

 

Články o celebritě

Nejsilnější momenty loučení s Hlaváčovou (†85): Srdceryvný pláč vnučky a Medvecká o poslední schůzce Nejsilnější momenty loučení s Hlaváčovou (†85): Srdceryvný pláč vnučky a Medvecká o poslední schůzce V Národním divadle se rodina, přátelé, kolegové a veřejnost naposledy rozloučili s herečkou Janou Hl... číst článek
Spletité vztahy na pohřbu Hlaváčové (†85): Tajemství první řady! Kdo všechno přišel? Spletité vztahy na pohřbu Hlaváčové (†85): Tajemství první řady! Kdo všechno přišel? Široká veřejnost i umělecká obec se v pátek 26. ledna rozloučila s oblíbenou herečkou Janou Hlaváčov... číst článek
Slavná rodina Jany Hlaváčové (†85): Skoro každý je herec! Slavná rodina Jany Hlaváčové (†85): Skoro každý je herec! Poznali se, když už měl každý z nich za sebou jedno manželství. Jana Hlaváčová a Luděk Munzar pak sp... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Lily Collins
Lily Collins
zobrazit profil Ľuboš  Kostelný
Ľuboš Kostelný
zobrazit profil Cynthia Nixon
Cynthia Nixon
zobrazit profil Cynthia Erivo
Cynthia Erivo
zobrazit profil Petr Motloch
Petr Motloch
zobrazit profil Marek Lambora
Marek Lambora
zobrazit profil Jitka Molavcová
Jitka Molavcová