Eva Josefíková

Datum narození: 3. 2. 1990
Místo narození: Uherské Hradiště
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Eva Josefíková, která se proslavila jako Čertova nevěsta, půvabná Verunka z filmu Signál či Markétka z Menzelových Donšajnů, se v roce 2022 provdala za scenáristu Matěje Podzimka.

Ve dvaceti letech se objevila Eva Josefíková poprvé před filmovou kamerou, a to ve snímku Tomáše Řehořka Piko. Od té doby filmaři její pohlednou tvář do svých snímků rádi zařazují. Zdeněk Troška jí nabídl roli Štěpánky v pohádce Čertova nevěsta, Jiří Menzl ji obsadil do svých Donšajnů, Tomáš Řehořek si na ni vzpomněl, když točil SignálVojtěchem Dykem a Kryštofem Hádkem.

EVA JOSEFÍKOVÁ - ROZHOVOR NEJEN O NAHOTĚ

S herectvím Podzimková začala v devíti

K dalším jejím filmům patří Vejška (kde se objevila po boku svého bývalého partnera Jířího Mádla), Fair play a Probudím se včera. Dánští filmaři Evu Josefíkovou obsadili do historického seriálu 1864, který je největší investicí v dějinách tamní televizní produkce. Natáčel se částečně v Milovicích a krásná Češka v něm ztvárnila roli mladičké Sofie.

Herectví se Eva Josefíková začala věnovat už v devíti letech na základní škole v Uherském Hradišti. Tam také začínala jako členka divadelního souboru Dohráli jsme. Po absolvování DAMU si ji kromě filmařů všimli i pražští divadelníci. Dostala role ve Stavovském divadle, v Národním divadle, v Disku či angažmá ve Švandově divadle. Eva Josífková se věnuje také dabingu; její hlas znají i děti z rozhlasových pohádek.

O EVĚ JOSEFÍKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Partnerem Evy Josefíkové byl herec Jiří Mádl. Dali se spolu dohromady při natáčení filmu Probudím se včera v roce 2011. Rozešli se v březnu 2015. V roce 2016 začala atraktivní brunetka chodit též s kolegou z branže Tomášem Červinkem.

V květnu 2021 Eva Josefíková porodila dceru Lotu scenáristovi Matěji Podzimkovi, za kterého se v červnu 2022 provdala.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Amber Heard
Amber Heard
zobrazit profil Billie Lourd
Billie Lourd
zobrazit profil Juraj Bača
Juraj Bača
zobrazit profil Stanislav Zindulka
Stanislav Zindulka
zobrazit profil Charlie Vickers
Charlie Vickers
zobrazit profil Martin Myšička
Martin Myšička
zobrazit profil Simona Peková
Simona Peková
zobrazit profil Martin Kraus
Martin Kraus