Tomáš Hüner

Tomáš Hüner

Datum narození: 26. 6. 1959
Místo narození: Ostrava
Profese: politik za hnutí ANO, někdejší manažer
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Manažer Tomáš Hüner, někdejší náměstek ministra z dob vlád Topolánka a Nečase, byl roku 2017 jmenován šéfem resortu průmyslu a obchodu v Babišově menšinovém kabinetu.

Vystudoval Fakultu strojní, katedru tepelných strojů a jaderných zařízení na VUT v Brně. Poté Tomáš Hüner pracoval v Elektrárně Dětmarovice, kde své působení zakončil na pozici náměstka ředitele pro výrobu.

TOMUÁŠ HÜNER - JADERNÝ NADŠENEC

Dále byl Tomáš Hüner generálním ředitelem Severomoravské energetiky a v jednu chvíli se o něm dokonce spekulovalo jako o budoucím šéfovi energetického koncernu ČEZ. Působil v dozorčích radách provozovatele energetické sítě ČEPS a OTE.

Do resortu průmyslu a obchodu, kde Tomáš Hüner působil v letech 2006 až 2011 jako náměstek, přišel z postu country manažera ČEZ v Bulharsku, kde řídil tamní distribuční společnosti po jejich akvizici skupinou ČEZ. Náměstkem byl za ministrů Martina Římana a Martina Kocourka, tedy za vlád Mirka Topolánka, Jana Fischera a Petra Nečase.

Po skončení „služby“ pro stát na ministerstvu, kde měl na starosti zejména energetiku, pracoval pro miliardáře Pavla Tykače. Byl předsedou dozorčí rady a ředitelem energetických zdrojů jeho společnosti Vršanská uhelná. Posléze Tomáš Hüner odešel na post ředitele divize Energy Management společnosti Siemens Česká republika.

O TOMÁŠI HÜNEROVI ČTĚTE ZDE>>

Po parlamentních volbách 2017, kdy zvítězilo hnutí ANO 2011, byl Tomáš Hüner 13. prosince téhož roku prezidentem Milošem Zemanem jmenován ministrem průmyslu a obchodu v menšinové vládě Andreje Babiše.

Tomáš Hüner je ženatý; má dceru.

 

Články o celebritě

Ministryně Nováková tvrdí, že se spálila při výběru muže. Babiše prací neuspokojila Ministryně Nováková tvrdí, že se spálila při výběru muže. Babiše prací neuspokojila Končící ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková (za ANO) považuje za chybu, že si za tiskového ... číst článek
Nováková na pranýři, Babiš přitvrdil. Kdo může ministryni nahradit? Nováková na pranýři, Babiš přitvrdil. Kdo může ministryni nahradit? Andrej Babiš (ANO) odráží dotazy na osud ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové (za ANO), kter... číst článek
Pilný má zas napilno. Exministr má místo Senátu „flek“ u kolegyně z televize Pilný má zas napilno. Exministr má místo Senátu „flek“ u kolegyně z televize V televizní show Den D na ČT byli Ivan Pilný (ANO) a Marta Nováková (za ANO) jako investoři kolegové... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jaroslava Němcová
Jaroslava Němcová
zobrazit profil Jiří Haramul
Jiří Haramul
zobrazit profil Jaroslav Zámečník
Jaroslav Zámečník
zobrazit profil Petr Vokřál
Petr Vokřál
zobrazit profil Jaroslav Martinů
Jaroslav Martinů
zobrazit profil Michal Zácha
Michal Zácha
zobrazit profil Martin Luther King
Martin Luther King
zobrazit profil Klement Gottwald
Klement Gottwald