Amal Clooney

Datum narození: 3. 2. 1978
Místo narození: Bejrút, Libanon
Profese: právnička
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Právnička Amal Clooney, rozená Alamuddin, je manželkou hollywoodské star George Clooney. Po herečce Tálii Balsam se tak stala druhou ženou z dlouhé řady partnerek, kterou si slavný proutník vzal.

Aktivistka, spisovatelka a především britská právnička libanonského původu Amal Alamuddin se jako advokátka specializovala na mezinárodní právo a na lidská práva. Zastupovala například zakladatele serveru WikiLeaks Juliana Assange a bývalou ukrajinskou premiérku Julii Tymošenkovou. Mluví plynně anglicky, francouzsky a arabsky.

S Georgem Clooneym, jehož prestižní časopis People opakovaně uvedl v žebříčku „nejpřitažlivějších mužů světa“, se Amal Alamuddin potkala v září 2013. Podle informací médií byl známý milovník opačné pohlaví v té době nezadaný. V červenci 2013 se totiž rozešel s americkou herečkou, modelkou a wrestlerkou Stacy Keibler, s níž mu vztah vydržel přesně dva roky.

Amal Alamuddin musela herce, který se roku 2007 téměř zapřísahal, že se už nikdy neožení, naprosto okouzlit. Dne 28. dubna 2014 se zasnoubili a sňatek se uskutečnil 27. září téhož roku, tedy údajně přesně rok po jejich seznámení. „George Clooney a Amal Alamuddin byli oddáni na soukromé ceremonii v Benátkách v Itálii,“ potvrdil tehdy magazínu People hercův mluvčí Stan Rosenfield. Pompézní svatba (KOLIK STÁLA ČTĚTE ZDE) se konala v renesančním paláci Ca' Farsetti; oddávajícím se stal hercův přítel a bývalý římský starosta Walter Veltroni. Prominentní svatební hosté (např. Cindy Crawford, Matt Damon, Angelina Jolie, Brat Pitt, Sandra Bullock) na obřad připlouvali vodními taxíky. Při západu slunce fanoušci podél benátského Velkého kanálu mávali, když novomanželé a svatebčané plavali ve flotile lodní taxislužby. Kvůli svatbě byly Benátky v obležení již několik dní předem.

Amal Clooney se tak stala druhou hercovou manželkou. Poprvé se oženil v Las Vegas v roce 1989 s kolegyní Talií Balsam; rozvedli se roku 1993. Začátkem roku 2017 pár oznámil, že čeká dvojčata. V červeni téhož roku Amal Clooney přivedla na svět dceru Ellu a syna Alexandra.

VŠE O AMAL CLOONEY ČTĚTE ZDE 

 

Články o celebritě

Premiérka to schytala za „macho“ outfity. Zapomeňte na Macronovou, inspirujte se doma, radí expertka Premiérka to schytala za „macho“ outfity. Zapomeňte na Macronovou, inspirujte se doma, radí expertka Britská premiérka Liz Trussová by se při výběru outfitů měla inspirovat Kate Middletonovou, píše bri... číst článek
Jan Kanyza: Nečekaný konec kariéry! Co se stalo? Jan Kanyza: Nečekaný konec kariéry! Co se stalo? Zapíchl to bez sentimentu. Jan Kanyza měsíc před 75. narozenami odsunul herectví a dabování na druho... číst článek
George Clooney přiznal velký strach o své děti: Hrozí jim smrt?! George Clooney přiznal velký strach o své děti: Hrozí jim smrt?! Herec George Clooney (60) se v posledních letech změnil z proutníka ve věrného manžela a obětavého o... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Vladimír Mišík
Vladimír Mišík
zobrazit profil Robin Ferro
Robin Ferro
zobrazit profil Tatiana Fokina
Tatiana Fokina
zobrazit profil Dominika Branišová
Dominika Branišová
zobrazit profil Ludmila Molínová
Ludmila Molínová
zobrazit profil Josef Melen
Josef Melen
zobrazit profil Zuzana Kronerová
Zuzana Kronerová
zobrazit profil Roger Federer
Roger Federer