Marie Švestková

Místo narození: Nové Město na Moravě
Profese: herečka, autorka her, pianistka

Související celebrity

Životopis

Herečka Marie Švestková, která se věnuje především divadlu, a to i loutkovému, se televizním divákům předvedla striptýzem v seriálu Místo činu Plzeň.

Divadelní vzdělání Marie Švestková získala na Katedře alternativního a loutkového divadla pražské DAMU v ateliéru u Miroslava Krobota. Už na škole společně se spolužáky založili Divadlo koňa a motora a záhy po absolutoriu i nezávislou uměleckou skupinu Lachende Bestien, protože chtěli dělat divadlo po svém.

MARIE ŠVESTKOVÁ - STRIPTÝZ SLEDOVALA KRIMINÁLKA

Talentovanou Marii Švestkovou mohli diváci vidět na prknech Studia Hrdinů, Divadla Disk, Městského divadla Kladno (Divadla Lampion), Strašnického divadla nebo Studia Damúza. Na představení Malá indiánka, v něm hraje jednu z hlavních rolí, se podílela jak autorsky, tak režijně.

Na televizní obrazovce Marie Švestková se zviditelnila v seriálu Jana Hřebejka Místo zločinu Plzeň. Dostala roli manželky tamního bosse v prvním dílu s názvem Kapka krve, kde je brutálně zavražděna. Předtím se ještě ale stačí svléknout donaha a vlézt do vany. Dále se objevila v epizodní roli v krimi sérii Mordparta, kde ústřední postavy ztvárnili Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek a Markéta Plánková.

Kromě herectví se Marie Švestková začala věnovat také storytellingu, tedy umění vyprávět příběhy, je autorkou několika loutkových pohádek, hraje na piano v kapele a miluje sladkosti a zpěv.

 

Další Herci

zobrazit profil Jiří Pomeje
Jiří Pomeje
zobrazit profil Miroslav Donutil
Miroslav Donutil
zobrazit profil Natália Germáni
Natália Germáni
zobrazit profil Pom Klementieff
Pom Klementieff
zobrazit profil Natasha Liu Bordizzo
Natasha Liu Bordizzo
zobrazit profil David Matásek
David Matásek
zobrazit profil Petr Batěk
Petr Batěk
zobrazit profil Jindřich Žampa
Jindřich Žampa