Rory Cochrane

Rory Cochrane

Datum narození: 28. 2. 1972
Místo narození: Syracuse, New York, USA
Profese: herec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Americký herec Rory Cochrane, který si zahrál v řadě úspěšných filmů, se proslavil rolí specialisty na stopy a otisky Tima Speedla v seriálu Kriminálka Miami.

Herecké vzdělání Rory Cochrane získal na střední škole LaGuardia High School of Performing Arts v New Yorku. První role dostal v televizním seriálu H.E.L.P. (1990) a v dokumentu o drogách. Na filmovém plátně debutoval v mysteriózním thrilleru Polibek před smrtí (1991).

RORY COCHNARE HVĚZDOU MFF KARLOVY VARY

Jednu z klíčových postav Rory Cochrane ztvárnil ve snímcích Vraždy na pobřeží (1992), Omámení a zmatení (1993) a Na plný pecky (1995). Objevil se ve válečném velkofilmu Hartova válka (2002) s Brucem Willisem v hlavní roli.

Rory Cochrane se proslavil ztvárněním specialisty na stopy a otisky Tima Speedla v seriálu Kriminálka Miami. Zahrál si v několika epizodách akční série americké televize Fox 24 hodin. Pozorní diváci si jej mohli všimnout také v Kriminálce Las Vegas.

S Keanu Reevesem si zahrál v sci-fi dramatu Temný obraz (2006), s Johnny Deppem v životopisném snímku Veřejní nepřátelé (2009) o Johnu Dillingerovi, který má v Americe podobnou pověst jako Václav Babinský u nás. Herec a režisér Ben Affleck Roryho Cochrana, svého kamaráda, obsadil do špionážního thrilleru Argo (2012).

Mezi partnerky Roryho Cochrana patří hvězdy, jako jsou Renée Zellweger, s níž chodil čtyři roky, dále pak Joey Lauren Adams nebo Liv Tyler.

 

Další Herci

zobrazit profil Antonie Talacková
Antonie Talacková
zobrazit profil Viggo Mortensen
Viggo Mortensen
zobrazit profil Penn Badgley
Penn Badgley
zobrazit profil Milan Šimáček
Milan Šimáček
zobrazit profil Libuše Havelková
Libuše Havelková
zobrazit profil Milan Bahúl
Milan Bahúl
zobrazit profil Claudia Cardinale
Claudia Cardinale