Jan Grulich

Jan Grulich

Datum narození: 26. 5. 1975
Místo narození: Opočno
Profese: politik TOP 09, 4. senátor za obvod č. 48 - Rychnov nad Kněžnou
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Pedagoga a ředitele školy Jana Grulicha vyslala TOP 09 do senátních voleb 2020 vybojovat křeslo v horní komoře za obvod číslo 48 - Rychnov nad Kněžnou, což se mu podařilo.

Vystudoval germanistiku na univerzitě v Liberci a v Pardubicích. Dále Jan Grulich absolvoval roční stáž v Basileji (St. Chrischona) ve Švýcarsku, roční funkční studium pro ředitele škol a magisterské studium personalistiky a andragogiky.

Jako pedagog začal Jan Grulich působit roku 1999 ve škole v Dobřanech, jejímž se po šesti letech stal ředitelem. Dále mj. vedl výstavbu víceúčelového centra Církve bratrské v Bystrém – ELADA, kde založil mateřskou školu. Centrum získalo ocenění Stavba roku Královéhradeckého kraje 2014.

Osm let Jan Grulich intenzivně pracoval na přestavbě školy v Dobřanech, aby se zvýšila její kapacita. Roku 2016 se stal členem Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost v Královéhradeckém kraji.

Do politiky Jan Grulich vstoupil v lednu 2020, a to coby zastupitel Královéhradeckého kraje za TOP 09, jejímž členem je od roku 2010. Do voleb 2020 si jej strana vybrala jako svého kandidáta na senátora v obvodu č. 48 - Rychnov nad Kněžnou. Uspěl a mandát v horní komoře získal. V druhém kole porazil Miroslava Antla.

Mezi koníčky Jana Grulicha patří zejména práce ve školství, dále pak fotografování, horské kolo a hudba. Je spoluvlastníkem malé rodinné firmy.

Jan Grulich je ženatý a má tři děti.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Václav Matějovský
Václav Matějovský
zobrazit profil Viktor Krutina
Viktor Krutina
zobrazit profil Jiří Srnec
Jiří Srnec
zobrazit profil Zdenka Němečková Crkvenjaš
Zdenka Němečková Crkvenjaš
zobrazit profil Zuzana Růžičková
Zuzana Růžičková
zobrazit profil František Gábor
František Gábor
zobrazit profil Lenka Svobodová
Lenka Svobodová
zobrazit profil Jiří Suchý
Jiří Suchý