Karel Diviš

Karel Diviš

Datum narození: 24. 3. 1976
Místo narození: Česká Lípa
Profese: podnikatel v informačních technologiích
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Podnikatel Karel Diviš, který v lednu 2022 oznámil svůj záměr kandidovat na hlavu státu, v prezidentských volbách 2023 nepostoupil do druhého kola.

Od svých pěti do 18 let hrál Karel Diviš za Vagónku Česká Lípa, a to na pozici brankáře. Jeho sen stát se profesionálním fotbalistou se rozplynul po zranění hlavy, po němž mu lékaři sport zakázali.

Po maturitě, chodil do výběrové matematické třídy na Gymnázium F. X. Šaldy v Liberci, vystudoval obor matematika a management na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Posléze Karel Diviš absolvoval ještě obory ekonomie se specializací na kapitálové trhy a ekonomie na Fakultě sociálních věd UK.

Diviš založil firmu IDC-softwarehouse

Na přelomu milénia Karel Diviš krátce pracoval jako analytik cenných papírů v České spořitelně a chvíli se zabýval finančním poradenstvím.

V roce 2000 Karel Diviš založil firmu IDC-softwarehouse, která v roce 2001 jako první ve střední a východní Evropě uvedla na trh on-line rezervační systém pro nákup letenek (www.letuska.cz).

Na implementaci obdobných systémů se Karel Diviš podílel v řadě zemí, mj. v Gruzii, Uzbekistánu, na Ukrajině, v Albánii nebo v Srbsku. Stál u zrodu e-Learningových vzdělávacích kurzů.

V letech 1995 až 2016 Karel Diviš pracoval jako externí redaktor sportovní redakce České televize. Komentoval mj. ZOH 2010. 

Karel Diviš s hlasy uspěl u soudu

Již před řadou let začal Karel Diviš spolupracovat s Výborem dobré vůle - Nadace Olgy Havlové a stal se členem charitativního fotbalového týmu osobností REAL TOP Praha.

Kandidaturu na hlavu státu ve volbách 2023 Karel Diviš oznámil 19. ledna 2022. Založil ji na podpisech veřejnosti, kterých je třeba získat minimálně 50 tisíc.

V listopadu 2022 Karel Diviš uvedl, že má nasbíráno 60 tisíc podpisů občanů. Ministerstvo vnitra však jeho kandidaturu nezaregistrovalo, a to kvůli údajně neplaným podpisům.

U Karla Diviše soudní uznání některých mylně vyřazených podpisů vedlo ke změně původního rozhodnutí vnitra. Těsně přesáhl hranici 50 000 podpisů.

V prezidentských volbách 2023 Karel Diviš nepostoupil do druhého kola.

O KARLU DIVIŠOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Karla Diviše patří cestovaní a spor, rád si dodnes zahraje kromě fotbalu také beachvolejbal, futsal, tenis, volejbal nebo se projede na kole či si zaplave nebo zaběhá.

Karel Diviš má dva syny.

O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH ČTĚTE ZDE>>

PRŮVODCE VÝBĚREM HLAVY STÁTU NAJDETE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

„Marek Vyprchal.“ Babiš na svém účtu stále dostává vzkazy. Do kdy bude konto aktivní? „Marek Vyprchal.“ Babiš na svém účtu stále dostává vzkazy. Do kdy bude konto aktivní? Prezidentské volby skončily, dozvuky lítého boje o Hrad ale budeme v Česku ještě pár měsíců cítit. K... číst článek
2. kolo prezidentských voleb: Češi v zahraničí již začali volit mezi Pavlem a Babišem 2. kolo prezidentských voleb: Češi v zahraničí již začali volit mezi Pavlem a Babišem Češi v zahraničí začali hlasovat v druhém kole prezidentské volby. První volební místnosti se otevře... číst článek
Moje rodina má strach o život: Babišovi přišel domů ostrý náboj. Dopis byl adresován jeho ženě Moje rodina má strach o život: Babišovi přišel domů ostrý náboj. Dopis byl adresován jeho ženě V sobotu po poledni expremiér Andrej Babiš (ANO) vystoupil před sídlem hnutí ANO s prohlášením, mluv... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Jaroslav Rudiš
Jaroslav Rudiš
zobrazit profil Edin Džeko
Edin Džeko
zobrazit profil Ashley Biden
Ashley Biden
zobrazit profil Pavel Rímský
Pavel Rímský
zobrazit profil Burak Oymen
Burak Oymen
zobrazit profil Jiří Korn
Jiří Korn
zobrazit profil Slávek Janda
Slávek Janda