Mikuláš Ferjenčík

Datum narození: 19. 3. 1987
Místo narození: České Budějovice
Profese: politik České strany pirátské, aktivista
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Mikuláš Ferjenčík, aktivista České pirátské strany, byl v letech 2017 až 2021 poslancem. Jeho sestra Olga Richterová si mandát udržela.

Díky stipendiu nadace Open Society Fund Mikuláš Ferjenčík strávil dva roky na Brentwood School v Essexu ve Velké Británii, kde maturoval. Po nějaké době na Matematicko-fyzikální fakultě UK se vydal na Fakultu strojní ČVUT a pustil se do studia oboru Základy humanitní vzdělanosti na Fakultě humanitních studií UK.

MIKULÁŠ FERJENČÍK A OTEVŘENÉ MAGISTRÁTNÍ OKNO

Působil jako koordinátor dobrovolníků v protikorupční kampani Rekonstrukce státu. V České pirátské straně, jejímž je členem, Mikuláš Ferjenčík koordinoval protesty proti smlouvě ACTA či kampaň Internet bez cenzury. Pomohl zabránit zavedení turniketů v pražském metru.

O MIKULÁŠÍ FERJENČÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Do vysoké politiky se Mikuláš Ferjenčík pokusil vstoupit ve volbách do Evropského parlamentu 2014, ale neuspěl, ostatně stejně jako nikdo z Pirátů.

V komunálních volbách 2014 byl Mikuláš Ferjenčík zvolen pražským zastupitelem. Do parlamentních volbeb 2017 jej Piráti vyslali jako svou jedničku kandidátky Pardubického kraje. A stal se poslancem.

Obhájit křeslo ve Sněmovně se Mikuláši Ferjenčíkovi ve volbách 2021 nepodařilo, a to na rozdíl od jeho sestry Olgy Richterové, která si křeslo v dolní komoře udržela.

Mezi zájmy Mikuláše Ferjenčíka patří fotbal a hra na akordeon.

 

 

 

Články o celebritě

Piráti podpořili vstup do vlády. A Richterová kádruje ministerské adepty Spolu Piráti podpořili vstup do vlády. A Richterová kádruje ministerské adepty Spolu Piráti schválili koaliční smlouvu a vstup strany do vlády. Rozhodlo o tom celostátní fórum strany, o... číst článek
Sličná asistentka (28) mezi poslanci Pirátů. Ferjenčík se po výprasku těší na dítě Sličná asistentka (28) mezi poslanci Pirátů. Ferjenčík se po výprasku těší na dítě Pirát Mikuláš Ferjenčík ve Sněmovně končí, jeho sestra Olga Richterová naopak pokračuje. Úbytek mezi... číst článek
Jurečka odmítl vládu s fanoušky manželství pro gaye a lesby. A hned to schytal i od Hřebejka Jurečka odmítl vládu s fanoušky manželství pro gaye a lesby. A hned to schytal i od Hřebejka Lidovci budou požadovat záruky, že případná vládní koalice s jejich účastí neschválí manželství pro ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Ivan Jančárek
Ivan Jančárek
zobrazit profil Jaromír Kohlíček
Jaromír Kohlíček
zobrazit profil Jitka Zikmundová
Jitka Zikmundová
zobrazit profil Jaroslav Holík
Jaroslav Holík
zobrazit profil Stanislav  Gross
Stanislav Gross
zobrazit profil Vítězslav Jandák
Vítězslav Jandák
zobrazit profil Stanislav Navrkal
Stanislav Navrkal