David  Vobořil

David Vobořil

Datum narození: 23. 10. 1989
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Herec David Vobořil ztvárnil jednu z ústředních postav ve fantasy Poslední z Aporveru. S filmem začal již dávno předtím, a to hlavní rolí v komedii Panic je nanic.

Na filmovém plátně se David Vobořil objevil ještě jako teenager, a to roku 2005 v komedii Ivo Macharáčka Panic je nanic. Ztvárnil v něm jednoho ze tří mladíků, kteří by se už konečně chtěli stát opravdovými muži. Jejich guru se v tomto směru stala herečka a zpěvačka Šárka Vaňková, jež se proslavila díky úspěchu v SuperStar.

Další role David Vobořil dostal v seriálech Trapasy, 1864, v nekonečné Ulici z produkce televize Nova a Ohnivém kuřeti, kde excelují Kristýna Leichtová, Jakub Prachař, Jan Dolanský, Josef Polášek, Simona Babčáková, Michal Suchánek, Lenka Krobotová či Norbert Lichý.

Jednu z ústředních postav David Vobořil dostal v trikové fantasy Poslední z Aporveru kombinující živé herce s animovaným a počítačově vytvořeným prostředím. Do svého filmu režisér Tomáš Krejčí obsadil Filip Cíla, Susan May Pratt nebo Janu Pidrmanovou.

David Vobořil chodil na střední průmyslovou školu se zaměřením na slaboproudou elektroniku a po ní se pustil do studia obchodního managementu. Má dvojče Veroniku, staršího bratra Jakuba a nevlastní sestru Gábinu. Jeho koníčky jsou fotbal a lyžování.

 

Další Herci

zobrazit profil František Němec
František Němec
zobrazit profil Kathleen Turner
Kathleen Turner
zobrazit profil Alexandra Borbély
Alexandra Borbély
zobrazit profil Nassim Si Ahmed
Nassim Si Ahmed
zobrazit profil Jeremias Meyer
Jeremias Meyer
zobrazit profil Oldřich Vízner
Oldřich Vízner
zobrazit profil Robert Jašków
Robert Jašków
zobrazit profil Jan Hrušínský
Jan Hrušínský