Ludmila Molínová

Datum narození: 1. 10. 1949
Místo narození: Váhy, Československo
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Herečka Ludmila Molínová se představila v desítkách zejména menších či epizodní rolí. Zahrála si třeba zdravotní sestru v Ulici či pomocnici v Ohnivým kuřeti.

Na prknech, která znamenají svět, se Ludmila Molínová předvedla mj. v Divadelní společnost Háta, Divadle U Valšů a Divadle Na Fidlovačce, kde ji diváci mohli vidět v představeních Mezi nebem a zemí, Famílie, Eva tropí hlouposti či Jeptišky.

LUDMILA MOLÍNOVÁ - JAK ŽILA S NÁDOREM

Své dabérské umění Ludmila Molínová prokázala v desítkách rolí. Jejím hlasem promlouvá ředitelka McGeeová v dnes již kultovním muzikálu Pomáda (1978), Roz ze snímků pro děti Příšerky, s.r.o. a Univerzita pro příšerky nebo Matka představená v německé sérii Rosamunda Pilcher.

Na televizní obrazovce se Ludmila Molínová poprvé objevila v inscenaci Slečna se špatnou pověstí (1982). Hned poté následovaly role v komediálních seriálech Návštěvníci a Rozpaky kuchaře Svatopluka. Pro film ji objevil Juraj Herz, jenž jí svěřil roli Anči ve svém dramatu Zastihla mě noc (1985).

O LUDMILE MOLÍNOVÉ ČTĚTE ZDE>>

V hořké komedii Crash Road (2007) s Agátou Hanychovou v hlavní roli ztvárnila Ludmila Molínová pistolnici. V nekonečném seriálu TV Nova Ulice si zahrála zdravotní sestru, v komediální sérii Ohnivý kuře pro změnu pomocnici. Dušan Klein ji obsadil do svého pokračování legendárních Básníků s příznačným názvem Jak básníci čekají na zázrak (2016).

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Kunal Nayyar
Kunal Nayyar
zobrazit profil Pavel Telička
Pavel Telička
zobrazit profil Petr Kellner
Petr Kellner
zobrazit profil Miroslav Žbirka
Miroslav Žbirka
zobrazit profil Markéta Davidová
Markéta Davidová
zobrazit profil Jaroslav Borka
Jaroslav Borka
zobrazit profil Marie Míková
Marie Míková
zobrazit profil Marieke Vervoort
Marieke Vervoort