Lukáš Melník

Lukáš Melník

Datum narození: 31. 5. 1981
Místo narození: Šumperk
Profese: herec, režisér, scénárista, producent
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herec Lukáš Melník, který je též producent, režisér a scenárista, se divákům představil v jedné z hlavních rolí v komedii Miroslava Krobota Kvarteto, v níž ztvárnil hudebníka Roberta.

Dětství Lukáš Melník prožil se svými třemi mladšími sourozenci. Po maturitě vystudoval činoherní herectví na JAMU. Již za studií začal se svým spolužákem Marcelem Škrkoněm psát filmové scénáře. Dvojice ještě společně s Ludvíkem Marečkem je autorem upírského hororu Isabel (2013), který též režírovali a produkovali.

LUKÁŠ MELNÍK VEDOUCÍM KVARTETA

V posledním ročníku JAMU Lukáš Melník získal angažmá v ostravském Divadle Petra Bezruče. Hostoval v HaDivadle, v bývalém divadle 7 a půl v Brně či v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. V roce 2015 obdržel Cenu Thálie určenou činoherci do 33 let.

S výtvarníkem Václavem Roháčem napsal knihu pro děti Poník jako sen (2009) a natočil středometrážní amatérský film (byl opět spoluautorem námětu a scénáře, režisérem i hercem). Lukáš Melník účinkoval v řadě reklamních spotů, např. na Unicredit Group, Vodafone, Slovnaft, Gambrinus či BESIP.

Na televizní obrazovce se Lukáš Melník objevil v řadě epizodních rolí. Výrostka si zahrál Četnických humoreskách, válečníka v pohádce Václava Křístka Ztracený princ, ošetřovatele medvědů v detektivní trilogii Jana Hřebejka a Petra Jarchovského Pět mrtvých psů či bratra Jana Husa Jakuba ve snímku Jan Hus.

Na stříbrném plátně Lukáš Melník debutoval v poetickém snímku F. A. Brabce Máj (2008). Jednu z hlavních rolí dostal od režiséra Miroslava Krobota v jeho komedii Kvarteto (2017). Ztvárnil v ní suchara trýzněného manipulativní matkou Roberta, jehož partnerkou je atraktivní, rozháraná cellistka Simona v podání Báry Polákové. Ondřej Trojan ho obsadil do historického dramatu Toman (2018).

 

Další Filmaři

zobrazit profil Barry Levinson
Barry Levinson
zobrazit profil Biser Arichtev
Biser Arichtev
zobrazit profil Kristína Herczegová
Kristína Herczegová
zobrazit profil Vladimír Drha
Vladimír Drha
zobrazit profil Adrian Stojkov
Adrian Stojkov
zobrazit profil Viktor Tauš
Viktor Tauš
zobrazit profil Simona Matásková
Simona Matásková
zobrazit profil Jaroslav Hanuš
Jaroslav Hanuš