Darija Pavlovičová

Datum narození: 19. 11. 2001
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Darija Pavlovičová se na televizní obrazovce proslavila ještě coby studentka, kdy se předvedla v roli okouzlující princezny v pohádce O léčivé vodě. V roce 2023 vyhrála StarDance.

Jako malá chodila do dramatických kroužků a chvíli na balet. Se svou starší sestrou Darija Pavlovičová jezdila na letní divadelní tábory. K herectví tak měla blízko, není tudíž divu, že studovala na Pražské konzervatoři.

DARIJA PAVLOVIČOVÁ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Pavlovičová jako Bára v Kukačkách

V roce 2018 Darija Pavlovičová získala cenu pro nejlepší herečku v rámci 48 Hour Film Project za roli Jany v krátkometrážním filmu Penta Z. O dva roky později obdržela cenu na Trinity Film Festival.

V roce 2020 Darija Pavlovičová ztvárnila hlavní roli, krásnou princeznu Hanku, v televizní pohádce O léčivé vodě.

Záhy se Darija Pavlovičová do povědomí široké veřejnosti dostala také díky seriálovým postavám, a to Báry v Kukačkách režiséra Bisera Arichteva a Julie, dcery vrchního inspektora Budíka v podání Jaroslava Plesla a jeho manželky alias Lenky Vlasákové, v Zločinech Velké Prahy. Tento úspěšný historický seriál je z dílny Jaroslava Brabce.

Dobrých zprávách TV Prima Darija Pavlovičová dostala roli venkovské pekařky Fany, která se zamiluje do jednoho se seriálových televizních borců.

Do svého pohádkového příběhu Perinbaba a dva světy si Dariju Pavlovičovou vybral i legendární slovenský filmový režisér a scenárista Juraj Jakubisko.

Na parketu s Vodičkou

V roce 2023 Darija Pavlovičová neváhala stát se jednou z celebrit show České televize StarDance ..když hvězdy tančí. Jejím partnerem se tam stal Dominik Vodička, s nímž zvítězila.

Darija Pavlovičová se často objevuje i na divadelních prknech. Diváci ji mohli vidět např. v hrách Jeskyně slov nebo Sibiřská výchova v pražském Divadle X10.

O DARIJE PAVLOVIČOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Rodiče Dariji Pavlovičové pocházejí z bývalého Sovětského Svazu, z nynějšího Běloruska a Litvy.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Andy Serkis
Andy Serkis
zobrazit profil Jared  Padalecki
Jared Padalecki
zobrazit profil Eva Hudečková
Eva Hudečková
zobrazit profil Lisa Kudrow
Lisa Kudrow
zobrazit profil Václav Kopta
Václav Kopta
zobrazit profil Tornike Gogrichiani
Tornike Gogrichiani
zobrazit profil Vladimír Ráž
Vladimír Ráž
zobrazit profil Anna Kotlíková
Anna Kotlíková