Václav Jiráček

Václav Jiráček

Datum narození: 28. 9. 1978
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Herec Václav Jiráček se již uplatnil na divadelních prknech i před kamerou, ať televizní, tak filmovou. Ač mu byla předpovídána kariéra princů, vše dopadlo jinak.

Když se Václav Jiráček jako čtyřiadvacetiletý student DAMU objevil v historické tetralogii Krev zmizelého, kde ztvárnil roli baltského šlechtice, tak novináře zejména ze společenských časopisů zaujala jeho „andělsky krásná tvář“. Předpovídali mu kariéru pohádkového prince. Ale to se tedy chybička vloudila. Záhy se z něj vyklubal představitel podivínů, z nichž někteří budí hrůzu. Jeho výkonům v těchto rolích není co vytknout, právě naopak. Vzpomeňme třeba na seriál TV Prima Přístav, kde si zahrál psychicky labilního podnikatele, z něhož má hrůzu i jeho rodina. Snad jen ta seriálová, kde mu manželku sehrála půvabná Kristýna Kociánová).

VÁCLAV JIRÁČEK JAKO HEPARINOVÝ VRAH

Jako talentovaného herce si jej vybral Filip Renč hned do svých dvou projektů. Roli zamindrákovaného Dominika bez svědomí mu svěřil ve snímku Na vlastní nebezpečí; postavu hrobníka Ferdy v Hlídači č. 47. Zde si Václav Jiráček zahrál osamělého a citlivého, ale výbušného mladíka, jehož se kvůli jeho hrobnické profesi bojí, ale i štítí celá vesnice. Je to sirotek, který bojuje se svou vlastní konfliktností. „Vždycky jsem si přál hrát s Karlem Rodenem, proto jsem rád, že jsem ho potkal přímo na place,“ řekl Václav Jiráček při natáčení filmu Hlídač č. 47.

Kromě Přístavu si Václav Jiráček zahrál v seriálech Náves, České století, Sanitka 2 či Bohéma a ve snímcích Bludičky, Lidice nebo Jan Hus.

Václav Jiráček byl roku 2001 zakládajícím členem divadelního sdružení LETÍ. Hostuje v mnoha pražských divadlech. Například v Dejvickém divadle je k vidění v inscenaci Petra Zelenky Teremin (zahrál si tam po boku Ivana Trojana, Davida Novotného, Martina Myšičky, Lenky Krobotové, Kláry Melíškové a Jaroslava Plesla). Dále hraje v Hamletovi, ve Studiu Švandova divadla, vystupoval v unikátním projektu Rtuť v prostoru bývalé haly ČKD v Karlíně.

 

Další Herci

zobrazit profil Anna Klausnerová
Anna Klausnerová
zobrazit profil Ondřej Vetchý
Ondřej Vetchý
zobrazit profil Patrick Stewart
Patrick Stewart
zobrazit profil Miroslav Vladyka
Miroslav Vladyka
zobrazit profil Lucie Žáčková
Lucie Žáčková
zobrazit profil Carmen Mayerová
Carmen Mayerová