Zuzana  Mauréry

Zuzana Mauréry

Datum narození: 23. 9. 1968
Místo narození: Bratislava, Československo
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Slovenská herečka a zpěvačka Zuzana Mauréry, kterou čeští diváci mohli zaregistrovat ve filmu Collete, dostala od režiséra Jana Hřebejka hlavní roli v jeho dramatu Učitelka.

Před kamerou Zuzana Mauréry poprvé stanula při natáčení dvoudílné historické televizní inscenace Reverend (1989) o Jozefu Murgašovi, významném vynálezci, talentovaném malíři a vlastenci, jehož si zahrál Milan Kňažko. Poté hrála v řadě slovenských televizních inscenací, seriálů i filmů. Roku 2013 si ji do svého romantického válečného dramatu Collette vybral režisér Milan Cieslar, který se společně s Arnoštem Lustigem a Ladislavou Chateau podílel i na scénáři. Ve filmu se Zuzana Mauréry potkala s Jiřím Mádlem, Ondřejem Vetchým či Michalem Dlouhým.

Od hvězdné české dvojice Jan HřebejkPetr Jarchovský dostala Zuzana Mauréry nabídku, které se neodmítá. Ztvárnit hlavní roli v jejich česko-slovenském filmu Učitelka (2016), který se navíc natáčel v její mateřštině. Do tohoto projektu byl z Česka přizván herec Ondřej Malý. Ze slovenských herců jmenujme Csongora Kassaiho, jehož jsme mohli vidět např. jako Lucifera v pohádce Čert ví proč. Role učitelky Zuzaně Mauréry vynesla Cenu za nejlepší herecký výkon v 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a nominaci na Českého lva 2017.

Další nominace na sošku krále zvířat Zuzana Mauréry získala v roce 2022 za vedlejší roli v komedii Muž se zaječíma ušima (2020).

O ZUZANĚ MAURÉRY ČTĚTE ZDE>>

Herectví na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě Zuzana Maurér dokončila v roce 1990. Od roku 2000 se začala věnovat muzikálu. Za roli Rony ve Vlasech Dodo Gombára získala prestižní cenu Literárního fondu. V Městském divadle Brno hrála např. v muzikálech Čarodějky z Eastwicku, Jesus Christ Superstar či Les Misérables. Svůj talent zúročila také v Činohře Slovenského národního divadla či v kabaretním televizním pořadu Olivera Andrásyho a Eleny Vacvalovej Dereš a také v TV seriálu Silvánovci.

 

Další Herci

zobrazit profil Ladislav Županič
Ladislav Županič
zobrazit profil Kryštof Zapletal
Kryštof Zapletal
zobrazit profil Kiefer Sutherland
Kiefer Sutherland
zobrazit profil Tomáš Matonoha
Tomáš Matonoha
zobrazit profil Jana Šulcová
Jana Šulcová
zobrazit profil Jiří Böhm
Jiří Böhm
zobrazit profil Zuzana Porubjaková
Zuzana Porubjaková