Jan Hofman

Jan Hofman

Datum narození: 14. 8. 1986
Místo narození: Třeboň
Profese: herec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herec Jan Hofman dostal hlavní roli v jednom z dílů seriálu Ach, ty vraždy! Ztvárnil dvojnásobného vraha. Divákům TV Stream se předvedl ústřední postavou série Semestr.

Sympatický Jan Hofman se na televizní obrazovce objevil v seriálech Kriminálka Anděl, Velmi křehké vztahy, Bazén, Ulice. Svou první hlavní roli před profesionální kamerou ztvárnil v dílu Proces doktorky Kalendové v sérii detektivních filmů Zdeňka Zelenky a Haliny Pawlowské Ach, ty vraždy! Zahrál si zde dvojnásobného vraha. Hvězdou celé série byla advokátka v důchodu alias Jiřina Bohdalová, které zdatně sekundoval Václav Jílek jako její vnuk, začínající detektiv-popleta.

Společně s půvabnou Barborou Jánovou, známou zejména z Ordinace v růžové zahradě 2, si Jan Hofman zahrál v krátkém filmu Hranice Martina Philippa Raimana. Na TV Stream v šestidílném seriálu Adama Sedláka Semestr (2016) zpodobnil studenta, jenž je na půl roku v Berlíně, a tak se jeho vztah s přítelkyní v podání Anny Linhartové omezil pouze na kontakt prostřednictvím sociálních sítí. V sérii hraje také Jan Cina či Eva Josefíková.

Jan Hofman studoval Pražskou konzervatoř. V červnu 2009, a to při příležitosti zakončení studia, získal se spolužačkou Petrou Doležalovou od Nadace Život umělce Cenu Zuzany Navarové. S bývalými spolužáky hrál v muzikálu Marie Doležalové Krysy. Stal se také členem skupiny historického tance Campanello. Milovnici divadla jen mohli vidět již na několika scénách (Divadlo Na Prádle, Švandovo divadlo, studio DVA, Divadlo ABC či Divadlo na Vinohradech).

Herec Jan Hofman pochází z jihočeské Třeboně, odkud stejně jako jeho bratr fotograf Pavel Hofman přesídlil do Prahy.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Ryan Gosling
Ryan Gosling
zobrazit profil Filip Blažek
Filip Blažek
zobrazit profil Lumíra Přichystalová
Lumíra Přichystalová
zobrazit profil Václav Knop
Václav Knop
zobrazit profil Ondrej  Kovaľ
Ondrej Kovaľ
zobrazit profil Vladimír Ráž
Vladimír Ráž
zobrazit profil Darija Pavlovičová
Darija Pavlovičová
zobrazit profil Maisie Williams
Maisie Williams