Dagmar Čárová

Dagmar Čárová

Datum narození: 3. 6. 1958
Místo narození: Litoměřice
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Dagmar Čárová se stala pojmem v oblasti dabingu. Svůj hlas propůjčila řadě hollywoodských star, jako jsou Sandra Bullock, Jodie Foster či Sigourney Weaver.

Po absolvování pražské DAMU byla Dagmar Čárová řadu let v angažmá v Divadle E. F. Buriana, kde se též dala dohromady s kolegou Petrem Olivou, někdejším manželem herečky Reginy Rázlové.

DAGMAR ČÁROVÁ - NEJEN O VZTAHU S PETREM OLIVOU

Na obrazovce Čárová byla již za studií 

Od začátku 90. let 20. století je Dagmar Čárová na volné noze a věnuje se především dabingu. Občas ji diváci mohli vidět v Divadle Radka Brzobohatého, v Prozatímním divadle Františka Ringo Čecha či v Divadelním souboru Alexeje Pyška.

Na televizní obrazovce se Dagmar Čárové objevila už jako studentka DAMU, a to v seriálu Jaroslava Dietla Nemocnice na kraji města. Na stříbrném plátně debutovala roku 1978 v komedii Karla Kachyni Setkání v červenci s Danielou Kolářovou, Oldřichem Kaiserem a Tomášem Holým v hlavních rolích.

Dagmar Čárová hrála v řadě seriálů

Dagmar Čárová si zahrála nejen v několika inscenacích, ale zejména v seriálech, a to Malý pitaval z velkého města, Pojišťovna štěstí, Kriminálka Anděl. Roli sice vedlejší, ale procházející řadou epizod, ztvárnila v seriálu Policie Modrava. Zpodobnila v ní recepční, která se snaží najít toho pravého.

DAGMAR ČÁROVÁ JE FANDA VŠECH SVÁTKŮ

Seznam hvězd, kterým Dagmar Čárová propůjčila svůj hlas, je vskutku úctyhodný. Jsou to např. Sandra Bullock, Jodie Foster, Kim Basinger, Sigourney Weaver, Susan Sarandon, Emma Thompson, Cybill Shepherd, Courteney Thorn Smith.

O DAGMAR ČÁROVÉ ČTĚTE ZDE>>

S manželem Petrem Olivou, který zemřel v únoru 2019, měla Dagmar Čárová syna Pavla (*1986).

 

Další Herci

zobrazit profil René Přibil
René Přibil
zobrazit profil Jonah Hauer-King
Jonah Hauer-King
zobrazit profil Kelly Bishop
Kelly Bishop
zobrazit profil Lucie Pernetová
Lucie Pernetová
zobrazit profil Jan Hraběta
Jan Hraběta
zobrazit profil Jakub Prachař
Jakub Prachař
zobrazit profil Dana Morávková
Dana Morávková
zobrazit profil Ashley Park
Ashley Park