Jana Maláčová

Datum narození: 24. 6. 1981
Profese: politička ČSSD, úřednice, 13. ministryně práce a sociálních věcí
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Politička ČSSD Jana Maláčová, od července 2018 bezmála tři a půl roku ministryně práce a sociálních věcí, neuspěla v parlamentních volbách 2021.

Po oboru politologie na Univerzitě Johanna Wolfganga Goetheho Frankfurt v Německu Jana Maláčová absolvovala ještě obor politická ekonomie Evropy na London School of Economics ve Velké Británii.

JANA MALÁČOVÁ - PROBLÉM S DOTACEMI?

Ministryní se Maláčová stala po Krčálovi

Jana Maláčová pracovala mj. jako analytička fondů Evropské unie na ministerstvu pro místní rozvoj nebo zástupkyně Kanceláře Senátu Parlamentu ČR při Evropském parlamentu. Od června 2015 byla ředitelkou odboru rodinné politiky a politiky stárnutí na ministerstvu práce a sociálních věcí.

V lednu 2016 se Jana Maláčová stala členkou správní rady Česko-německého fondu budoucnosti. V listopadu 2017 vstoupila do ČSSD. Do funkce ministryně práce a sociálních věcí v druhé vládě Andreje Babiše ji předseda ČSSD Jan Hamáček navrhl poté, co na tento post rezignoval Petr Krčál, a to kvůli plagiátorské aféře. Prezident Miloš Zeman ji do funkce jmenoval 30. července 2018.

Janu Maláčovou porazil Michal Šmarda

Do parlamentních voleb 2021 strana Janu Maláčovou vyslala jako jedničku pražské kandidátky. Poslanecký mandát nezískala. ČSSD totiž pohořela, do Sněmovny se vůbec nedostala.

Nezadařilo se jí v boji o křeslo předsedy strany. Porazil ji Michal Šmarda. Ve vládě Jana Maláčová skončila v prosinci 2021.

O JANĚ MALÁČOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Manžel Jany Maláčové Aleš Chmelař se v červnu 2017 stal státním tajemníkem pro evropské záležitosti při Úřadu vlády ČR. Mají spolu syna Gustava.

V únoru 2023 Jana Maláčová na sociální síti oznámila, že se s manželem rozvedli.

 

 

 

Články o celebritě

Adventní zlatíčka politiků: Babiš s Vivien, Bartoš s celou rodinou, Maláčová se synem zdobili stromek Adventní zlatíčka politiků: Babiš s Vivien, Bartoš s celou rodinou, Maláčová se synem zdobili stromek Andrej Babiš (ANO) i ministr a místopředseda ODS Martin Kupka (ODS) se během uplynulého víkendu a 2.... číst článek
Covidové hříchy Babišovy vlády potvrdil NKÚ: Miliardy rozhazovali i těm, kterým rostl zisk Covidové hříchy Babišovy vlády potvrdil NKÚ: Miliardy rozhazovali i těm, kterým rostl zisk Miliardy z programu Antivirus na udržení pracovních míst v době pandemie covidu-19, se kterou se pot... číst článek
Maláčová v Blesku: Vláda neudělala vůbec nic, aby inflaci zastavila. A co je největší průšvih? Maláčová v Blesku: Vláda neudělala vůbec nic, aby inflaci zastavila. A co je největší průšvih? Česká národní banka a vláda prý neudělaly absolutně nic, aby zastavily drtivý růst inflace. To v úte... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Martin Baxa
Martin Baxa
zobrazit profil Andrej Kiska
Andrej Kiska
zobrazit profil Eva Rajchmanová
Eva Rajchmanová
zobrazit profil Lubomír Zaorálek
Lubomír Zaorálek
zobrazit profil Stanislav  Gross
Stanislav Gross
zobrazit profil Vít Rakušan
Vít Rakušan
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk