Matěj Stropnický

Datum narození: 18. 9. 1983
Místo narození: Praha
Profese: politik Strany zelených, novinář, herec
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Matěj Stropnický se stal výraznou tváří Zelených. Necelý rok byl náměstkem primátorky Prahy. Do debaklu ve volbách 2017 rezignoval na post předsedy strany.

Matěj Stropnický se již v 90. letech 20. století vydal za hranice České republiky. Studoval na školách v Lisabonu či Římě, ale maturitu dokončil na Francouzském lyceu v Praze a absolvoval i žurnalistiku a mezinárodní studia na Univerzitě Karlově.

MATĚJ STROPNICKÝ V REFLEXU - ZELENÝ ANTISEMITA

V roce 2006 se Matěj Stropnický dostal na pozici zastupitele Městské části Prahy 3 a tentýž rok neúspěšně kandidoval v parlamentních volbách za Stranu zelených. Vystupoval jako velký odpůrce tehdejšího vedení, především Martina Bursíka.

V roce 2014 byl Matěj Stropnický ve své předvolební kampani nachytán, jak načerno vylepuje plakáty, podporující jeho osobu. O pár měsíců později policie provedla v jeho kanceláři zásah a zabavila mu notebook. V něm měly být informace o podvodném prodeji bytu. Po volbách 2014 se stal náměstkem primátorky Prahy Adriany Krnáčové, která o něm řekla, že mu chybí pokora. V postu kvůli sporů s kolegy z hnutí ANO a ČSSD setrval jen od listopadu 2014 do října 2015.

Coby herec ztvárnil Matěj Stropnický roli Viléma ve filmu Máj režiséra F. A. Brabce. V seriálu Borgia hrál Dona Gaspara.

V parlamentních volbách 2017 se Matěj Stropnický stal jedničkou pražské kandidáty Strany zelených. Po volebním debaklu poližil hlavu na špalek a rezignoval na post předsedy.

O MATĚJI STROPNICKÉM ČTĚTE ZDE>>

Politik Matěj Stropnický je synem Martina Stropnického, herce, který se také stal politikem - působil jako velvyslanec či ministr kultury a později obrany, a to za hnutí ANO 2011 Andreje Babiše, a scénaristky Lucie Stropnické. Jeho sestrami jsou herečky Anna a Františka.

Před parlamentními volbami 2017 Matěj Stropnický pro Blesk potvrdil, že je na kluky (ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>).

V listopadu se Matěj Stropnický oženil se svým přítelem Danielem Krejčíkem. V lednu 2024 přinesla média zprávu, že rozešli, a to kvůli nevěře.

 

Články o celebritě

Bolestné detaily rozchodu Stropnického a Krejčíka: Herec přistihl partnera in flagranti! Se ženou Bolestné detaily rozchodu Stropnického a Krejčíka: Herec přistihl partnera in flagranti! Se ženou Hned v úvodu roku se herec Daniel Krejčík (29) s politikem Matějem Stropnickým (40) rozešli. Podle i... číst článek
Orgie na zámku: Pikantní svědectví o rozchodu Stropnického Orgie na zámku: Pikantní svědectví o rozchodu Stropnického Pohádka o šťastném životě na zámku se pro Matěje Stropnického (40) a Daniela Krejčíka (29) definitiv... číst článek
Krejčík po rozchodu se Stropnickým: Emoční vypětí s Čvančarovou! Krejčík po rozchodu se Stropnickým: Emoční vypětí s Čvančarovou! Daniel Krejčík (29) společně s Jitkou Čvančarovou (45) válí na divadelních prknech. Představení Vlaš... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Kateřina Konečná
Kateřina Konečná
zobrazit profil Přemysl Mališ
Přemysl Mališ
zobrazit profil Radim Sršeň
Radim Sršeň
zobrazit profil Barack Obama
Barack Obama
zobrazit profil Petr Třešňák
Petr Třešňák
zobrazit profil Jaroslav Doubrava
Jaroslav Doubrava
zobrazit profil Marek Novák
Marek Novák