Martin Dvořák

Martin Dvořák

Profese: účetní, soutěžící 2. řady show ČT Peče celá země

Související celebrity

Životopis

Martin Dvořák z Prahy se ve svých jednatřiceti letech dostal do TOP 12 druhé řady soutěže České televize Peče celá země.

„Na pečení mě baví samozřejmě ten výsledek. Člověk má před sebou něco hmatatelného, co sám vytvořil, už to je samo o sobě radost. Má to ale i zcela praktický dopad – výsledek si můžete dopřát u odpolední kávy a zpříjemnit si tak zbytek dne,“ uvedl v rozhovoru pro Českou televizi Martin Dvořák.

O SOUTĚŽI PEČE CELÁ ZEMĚ ČTĚTE ZDE>>

Pečení je pro vedoucího odboru účetnictví v Národním divadle Martina Dvořáka především relax, který mu pomáhá odpoutat se od jeho práce.

Dvořáka inspiruje řada cukrářů

V Praze Martin Dvořák, který se narodil v malé vsi poblíž jihočeského Písku, žije od vysokoškolských studií.

S žádným pekařským vzorem se Martin Dvořák nepochlubil, prý jej nemá. Podle svých slov sleduje práci řady cukrářů, baví ho si prohlížet fotografie jejich výtvorů. To je pro něj velkou inspirací.

Od soutěže Peče celá země Martin Dvořák očekával, že mu pomůže se zlepšit v cukrářských postupech a tricích, což je jeho cílem. Jak řekl, nechce, aby se pro něj cukrařina stala povinností, ale zůstala zábavou.

Na začátku natáčení soutěže se Martin Dvořák obával kreativních výzev, na které prý nemá tak velkou fantazii. Naopak se nebál výzev technických. V napětí ho držely i časové limity na jednotlivé úkoly.

Ze souteže Martin Dvořák vypadl jako druhý. Porota mimo jiné zkritizovala jeho dortová lízátka. Podle slovporotce Josefa Maršálka dosáhl svého limitu a bylo na čase show opustitt.

„Trošku mě to mrzí, ale kamarádi spolusoutěžící jsou na špičkové úrovni. Nabízelo se, že to budu já,“ připustil Martin Dvořák, který s odchodem počítal. 

 

Další Ostatní

zobrazit profil Jakub Ludvík
Jakub Ludvík
zobrazit profil Martin Dvořák
Martin Dvořák
zobrazit profil Eva Jurinová
Eva Jurinová
zobrazit profil Jan Pešout
Jan Pešout
zobrazit profil Viktorie Mertová
Viktorie Mertová
zobrazit profil Aleš Matějka
Aleš Matějka
zobrazit profil Common (Lonnie Rashid Lynn Jr.)
Common (Lonnie Rashid Lynn Jr.)
zobrazit profil Naděžda Šišková
Naděžda Šišková