Lenka Krobotová

Datum narození: 10. 3. 1977
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Lenka Krobotová, dcera známého herce a režiséra Miroslava Krobota, upoutala pozornost na divadelních prknech, televizních obrazovkách i v rádiu.

Lenka Krobotová šla jak ve šlépějích váženého otce, tak milované matky. Kombinace genů slavného divadelního režiséra a herce Miroslava Krobota a herečky Hany Doulové byly dostatečným předpokladem pro to, aby ani sama Lenka Krobotová neváhala vkročit do světa uměleckých ikon české divadelní a filmové scény.

LENKA KROBOTOVÁ JAKO EVA BRAUNOVÁ

Zprvu se věnovala lidovému a scénickému tanci, nakonec však poklusem klus vešla vstříc nové zálibě - divadlu. Záskoky v divadle Kašpar jí teprve začaly udávat ten správný rytmus a směr, a tak zamířila na DAMU a po jejím absolvování rovnou do Dejvického divadla, kde často pracovala pod taktovkou otce.

O LENCE KROBOTOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mezi nejvýznamnější role Lenky Krobotové patří postava Grušenky v Bratrech Karamazových, Stelly ze hry Tramvaj do stanice Touha nebo Agláji v Idiotovi. Grušenku si zahrála však ještě jednou - tentokrát ale ve filmu Petra Zelenky Karamazovi. Až na výjimky (česko-finské drama Juliuse Ševčíka Restart, pohádka O Šedivákovi, otcův film s Tatianu Vilhelmovou v hlavní roli Díra u Hanušovic, aj.) filmy spíše "prolétla". Vidět ji diváci mohli ve filmu Útěk do Budína, v černé komedii Davida Ondříčka Jedna ruka netleská nebo v pohádce Královna se sloníma nohama. Za roli ve filmu Díra do Hanušovic získala sošku Českého lva.

Role seriálové přišly v podobě Dobré čtvrti, Hraběnek, stejně jako nabídka otce (Miroslava Krobota) hrát v seriálu Čtvrtá hvězda. Ten vzbudil pozornost hlavně díky lechtivým scénám Lenky Krobotové Ivanem Trojanem.

I zálibu v tancování však Lenka Krobotová nakonec využila. V muzikálu Jana Hřebejka Šakalí léta tancovala coby členka tanečního souboru Impuls.

Lenka Krobotová byla provdaná za hudebníka Václava Havelku, s nímž má dva syny. Po rozpadu manželství se na MFF Karlovy Vary 2021 objevila po boku nového přítele. Stal se jím fotograf Vlado Bohdan, syna legendární herečky Blanky Bohdanové. Vzali se v červenci 2023.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Kristýna Kociánová
Kristýna Kociánová
zobrazit profil Veronika Jeníková
Veronika Jeníková
zobrazit profil Marek Šimon
Marek Šimon
zobrazit profil Štěpán Benoni
Štěpán Benoni
zobrazit profil Vladimír Menšík
Vladimír Menšík
zobrazit profil David Suchařípa
David Suchařípa
zobrazit profil Barbora Srncová
Barbora Srncová